Energie opwekken en gebruiken

Ener­gie­co­ö­pe­ra­tie Energierijk Molenwijk

We gaan zelf schone energie opwekken in de wijk

Met een groep bewoners gaan we onze eigen schone energie opwekken met zonnepanelen op de daken van sporthal Lipa en Trefpunt Laakhage. En daar maken we ook nog eens winst mee. De afgelopen maanden is hiervoor de energiecoöperatie Energierijk Molenwijk/Puntpark opgestart. De leden zijn bewoners van de buurt. Zo houden we de opbrengst van dit project dichtbij. De eerste zonnepanelen worden al in maart geplaatst!

Energiecoöperatie Molenwijk: Bewoners, wethouder Liesbeth van Tongeren, bestuur Laakhage, Duurzaam Den Haag directeur Joris Wijsmuller en Tom Golder
Bewoners Elfriede, Ineke en Nadia, wethouder Liesbeth van Tongeren, van bestuur Laakhage voorzitter Bies Sukul en Jan de Jager en van Duurzaam Den Haag directeur Joris Wijsmuller en Tom Golder.

Hoe werkt het?

Inwoners van Molenwijk/Puntpark konden lid worden van Energiecoöperatie Energierijk Molenwijk/Puntpark. Komende maanden leggen we zonnepanelen op openbare daken in de buurt. De stroom die deze panelen opwekken, verkopen we aan Haagse Stroom. Het project is dus niet alleen duurzaam, maar ook goed voor de portemonnee. Deelnemers ontvangen namelijk 15 jaar lang een deel van de opbrengst van de zonnepanelen. Dat is ongeveer € 27,50 per jaar. Helaas hebben we momenteel het maximale aantal leden behaald, maar laat het ons vooral weten als je interesse hebt. Dan nemen we contact op als het project uitgebreid wordt. Dat kan via cooperatie@duurzaamdenhaag.nl

Investeren in de buurt

Bovendien draagt het project bij aan een mooiere buurt. Elk jaar gaat namelijk 10% van de totale opbrengst naar andere duurzame projecten in Molenwijk/Puntpark. De leden van de energiecoöperatie besluiten samen in welke projecten we investeren.

Ik help je graag
Tom Golder
"Bij mij kun je terecht voor de energiecoöperatie in Molenwijk, de buurt Spoorwijk en contact met de gemeente."
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht