Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Spreekuur in de Centrale Bibliotheek voor al je vragen

Wij helpen je graag verder tijdens onze inloopspreekuren in de Centrale Bibliotheek

Deel pagina:

Spreekuur in de Centrale Bibliotheek voor al je vragen

Ben je duurzaam bezig en heb je vragen of wil tips, informatie of zoek je inspiratie? Kom dan op dinsdag t/m vrijdag naar ons inloopspreekuur bij het Duurzaam Den Haag Loket in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Hier krijg je van Evert, Edwin of een andere collega van Duurzaam Den Haag op een laagdrempelige en inspirerende wijze informatie, tips, demo’s en acties om duurzaam te doen.
Of het nu gaat om duurzame energie, besparingsmogelijkheden, subsidies, stadstuinieren, natuur in en rond het huis of projecten en initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Bij ons kun je terecht. Kom langs! We helpen je graag.

Bekijk ook eens onze vitrinekast naast ons loket met allerlei besparingstips om je huis energiezuiniger te maken. Zoals waterbesparende douchekoppen, ledlampen en isolatie. Naast het Duurzaam Den Haag Loket kun je ook onze duurzame expositie bezoeken.

Openingstijden & locatie DDH-Loket

Bezoek het loket van dinsdag t/m vrijdag van 12.30 uur tot 15:30 uur, op de 3e etage van de Centrale Bibliotheek (Spui 68, Den Haag).

Nieuwe openingstijden vanaf juni
De openingstijden van het loket worden gewijzigd. Per 1 juni gaan we dicht op dinsdag, donderdag en vrijdag en open in het weekend: op zaterdag. Vanaf dan kun je elke woensdag en zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur bij ons terecht voor antwoord op al je vragen en tips over duurzaamheid!

Van 23 juli tot 20 augustus is het loket dicht in verband met de zomervakantie. Je kunt je vraag natuurlijk ook altijd mailen naar info@duurzaamdenhaag.nl of maak een afspraak maken met een van onze projectleiders.

Voorjaar-spreekuren in het loket 

Het is lente, tijd voor groen! In april, mei en juni staat een aantal leuke spreekuren en activiteiten op de agenda, verzorgd door tuinambassadeur Anna Kreffer. Kom je langs?

  • 26 april: groen-spreekuur, van 12.30 tot 15.30 uur in het loket; 
  • 2 mei: groene workshop voor kinderen, van 14.00 uur tot 17.00 uur op de jeugdafdeling in de bibliotheek;
  • 3 mei: groen-spreekuur, van 12.30 tot 15.30 uur in het loket;
  • 17 mei: groen-spreekuur, van 12.30 tot 15.30 uur in het loket;
  • 23 juni: presentatie 'Groen in de stad' en tuinwandeling, van 10.15 tot 12.00 uur in de Culturele Ruimte van de Centrale Bibilotheek en in de Stadskloostertuin op het Westeinde.

Groen-spreekuren

Tijdens de groen-spreekuren helpt Anna Kreffer je met ideeën voor het vergroenen van je tuin of balkon. Welke planten zet je waar, welke komen in de schaduw en welke in de zon? De lente is hét seizoen om nieuwe planten in de tuin te zetten. Maar er zijn ook dingen waar je rond deze tijd van het jaar extra rekening mee moet houden: je kunt bijvoorbeeld beter geen bomen snoeien vanwege het broedseizoen. Kom langs voor inspiratie of met vragen en ontvang de beste tuintips! Het maakt niet uit hoe groen je vingers zijn - iedereen is welkom!

Workshop voor kinderen - natuurverhalen, bodembeestjes en moestuintjes

De workshop op 2 mei was een groot succes! Met zo'n 30 kinderen hebben we raadsels gespeeld, bodembeestjes geteld en moestuinen geknutseld. Op woensdag 11 juli organiseren we weer zo'n workshop. Tijd!

Workshop groen voor kinderen 2017
Workshop groen voor kinderen 2017

23 juni: presentatie 'Groen in de stad' en tuinwandeling

Waarom is een groene stad zo belangrijk en hoe kun je zelf zorgen voor gezond groen in de stad, in je tuin of op je balkon? Anna vertelt het je, op zaterdag 23 juni om 10.15 uur in de Culturele Ruimte van de Centrale Bibilotheek. Na afloop van de presentatie (rond 11.00 uur) kun je mee op pad en laat Anna je tijdens een wandeling naar en door de Stadskloostertuin op het Westeinde een aantal mooie voorbeelden zien. Doe gratis mee en meld je aan via dit aanmeldformulier!

Over Anna Kreffer

Anna tuiniert al heel lang en altijd met respect voor de natuur. Bij de overgang naar natuurlijk tuinieren op haar volkstuincomplex heeft zij veel ervaring opgedaan met hergebruik van tegels en stenen, het verwerken van snoeihout, keuze voor planten met een meerwaarde en water in de tuin. Ze wil deze kennis graag gebruiken om tips te geven aan mensen die hun tuin willen delen met vogels, vlinders, egels en vele andere dieren.

Contact

Wil je meer weten over het Duurzaam Den Haag Loket? Neem dan contact op met projectleider Tom Golder: tom@duurzaamdenhaag.nl of 070 82 092 05. 
De planten en bloemen bij het loket worden verzorgd door de duurzame bloemist ALPINA

Meer projecten