Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Stichting Helicopter Haagse Supersteenbreker 2017

In 2017 waren er ruim 20 georganiseerde Operatie Steenbreek-acties die samen goed waren voor 20.000 ingeleverde stenen.

Deel pagina:

19 mrt
Stichting Helicopter Haagse Supersteenbreker 2017

Het kunstenaarscollectief De Helicopter uit Moerwijk is de Haagse Supersteenbreker 2017! Samen met de buurt werden er tijdens het Natuurfeest Fete de la Nature, op 21 mei 2017, ruim 1000 stenen ingeleverd voor gratis planten. Hierdoor is Moerwijk weer een stuk groener! 'Dat hier vergroening samenging met kunst en plezier gaf de doorslag om de eerste prijs toe te kennen', aldus de jury. De prijs werd zondag 18 mei uitgereikt in het Permacultuurcentrum in het Eetbaarpark in het Zuiderpark. Het kunstenaarscollectie wint een cursus wormencompost maken bij Permacultuur Den Haag en mag zich een jaar lang de Supersteenbreker van Den Haag noemen!

Fotobijschrift: Samen met de buurt werden er tijdens het Natuurfeest Fete de la Nature, op 21 mei 2017, ruim 1000 stenen ingeleverd voor gratis planten.

Tweede en derde prijs

De tweede prijs ging naar Pauline van der Vorm en alle mensen die zij in beweging bracht op de Dag van de Duurzaamheid op 10 september 2017. Pauline vergroende samen met enthousiaste buurtgenoten de Herengracht door verschillende geveltuinen en boomspiegels aan te leggen. Met deze bijzondere Operatie Steenbreek actie won Pauline een tuingereedschapset van De Wit, beschikbaar gesteld door House of Green.

Fotobijschrift: De Herengracht op de dag van de duurzaamheid

Bewoners van de oude Burgerschool aan de Kepplerstraat wonnen de derde prijs: een regenton, gesponsord door Hoogheemraadschap Delfland. Het oude schoolplein is daar vergroend en dit leverde maar liefst 1500 stenen op!

Een eervolle vermelding was er voor Linde van den Brink, die op de Lange Beestenmarkt met veel vasthoudendheid en enthousiasme mede-bewoners activeerde geveltuinen aan te leggen. Ook een eervolle vermelding voor OBS Het Volle Leven in Scheveningen dat met verschillende partijen, waaronder Operatie Steenbreek, een prachtig nieuwe schooltuin/plein aanlegden.

Fotobijschrift: OBS Het Volle Leven

Operatie Steenbreek

De Haagse Supersteenbreker maakt deel uit van de campagne Operatie Steenbreek. Operatie Steenbreek is een landelijke campagne die de verstening van de stad tegengaat door acties te organiseren waarbij bewoners en bedrijven (tuin)tegels kunnen omruilen voor gratis planten. Duurzaam Den Haag voert Operatie Steenbreek uit in opdracht van de gemeente Den Haag. Iedere jaar worden de drie meest bijzondere Operatie Steenbreek acties geselecteerd en kiest een jury daaruit de Supersteenbreker. Check de Supersteenbreker van 2016!

20 acties, 20.000 stenen

In 2017 waren er ruim 20 georganiseerde Operatie Steenbreek-acties door vele enthousiaste Haagse bewoners en organisaties, samen goed voor 20.000 ingeleverde stenen. Het Steenbreek-seizoen startte op 10 maart met een buurtactie in Ockenburgh waar 440 tegels werden ingeleverd. Er volgden wijkacties in Duinoord waar bewoners tegels inruilden voor planten, er kwamen geveltuintjes in de Rivierenbuurt, op de Laan van Meerdervoort en in het centrum. Ook scholen deden mee, met als uitschieter de 11.000 tegels van het schoolplein OBS het Volle Leven. Sinds de start van Operatie Steenbreek in 2015 zijn er al 76.000 stenen opgehaald. In 2018 hoopt Duurzaam Den Haag weer 20.000 tegels om te ruilen voor planten en richting de 100.000 tegels te komen. Doe mee!

Geschreven door:
Anouk Dehue
 -

“Bij mij kun je terecht voor: communicatie en ondersteuning van bewonersinitiatieven. ( Momenteel ben ik met zwangerschapsverlof. )”

Neem contact op met:

Meer nieuws

Wijkbijeenkomst Benoordenhout over waterzijdig inregelen en zonnepanelen groot succes
12 mrt

Wijkbijeenkomst Benoordenhout over waterzijdig inregelen en zonnepanelen groot succes

DuurSaam Benoordenhout organiseerde de derde wijkbijeenkomst voor hun wijk

Lees verder
Wijkbijeenkomst Benoordenhout over waterzijdig inregelen en zonnepanelen groot succes
12 mrt

Wijkbijeenkomst Benoordenhout over waterzijdig inregelen en zonnepanelen groot succes

DuurSaam Benoordenhout organiseerde de derde wijkbijeenkomst voor hun wijk

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 17.30 uur.

Stuur een bericht