Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Gratis stevige vuilniszakken tegen meeuwenoverlast

Deel pagina:

1 mrt
Gratis stevige vuilniszakken tegen meeuwenoverlast

Woon je in een wijk waar er nog geen ondergrondse restafval-containers staan? Je kunt weer gratis extra stevige gele vuilniszakken ophalen bij het stadhuis aan het Spui en stadsdeelkantoor Scheveningen. Dit om zwerfvuil tegen te gaan, dat veroorzaakt wordt door meeuwen die de grijze vuilniszakken kapotmaken.

Tegen overlast

De Gemeente Den Haag stelt deze extra stevige gele vuilniszakken gratis beschikbaar voor de wijken waar afvalinzameling nog niet plaatsvindt via ondergrondse restafval-containers. In deze wijken maken bewoners nog gebruik van gewone grijze vuilniszakken die door meeuwen en andere dieren worden opengepikt.

Beschikbaar van 1 maart tot 1 september

De gele vuilniszakken zijn dit jaar voor een langere periode beschikbaar, namelijk van 1 maart tot 1 september 2017. In deze periode hebben meeuwen jongen en is de overlast groot.

De gemeente wil graag dat bewoners de extra stevige gele vuilniszakken gebruiken, omdat de ervaring leert dat de meeuwen, deze minder makkelijk open krijgen. Hierdoor neemt het zwerfafval af. In de tussentijd blijft de gemeente doorgaan met de plaatsing van ondergrondse containers. Inmiddels zijn er al meer dan 5000 stuks geplaatst in Den Haag!

Meer nieuws

De Nieuwe Energie Bootcamp komt eraan!
19 jul

De Nieuwe Energie Bootcamp komt eraan!

Blok hem alvast in je agenda: in het weekend van 8 en 9 september kun je meedoen aan de Nieuwe...

Lees verder
Ledlampen en zonnepanelen bij Hockeyclub Klein Zwitserland dankzij Klimaatfonds
21 jun

Ledlampen en zonnepanelen bij Hockeyclub Klein Zwitserland dankzij Klimaatfonds

Zondag 17 juni was een feestelijke dag voor Hockeyclub Klein Zwitserland: de 24 ledlampen rondom de...

Lees verder