Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Den Haag ook komende twee jaar Fairtrade Gemeente

Volgens de jury draagt de stad de titel met veel trots!

Deel pagina:

11 jan
Den Haag ook komende twee jaar Fairtrade Gemeente

Feest! Den Haag mag weer twee jaar lang de titel Fairtrade Gemeente dragen. In 2015 kreeg de stad deze titel na keihard werken van Fairtrade Den Haag. Volgens de Fairtrade Gemeente jury draagt de stad de titel met veel trots en is er aan alle criteria voldaan. Ook is de jury erg enthousiast over het verbreden van de fairtrade campagne met eerlijke mode. Wethouder Duurzaamheid Joris Wijsmuller: “Dit is een mooie erkenning van de continue inzet van Den Haag op duurzaam en eerlijk. We zullen de titel ook de komende 2 jaar weer met trots voeren.”

2016: meer focus op evenementen en activiteiten

In 2015 werkte Faitrade Den Haag, een werkgroep bestaande uit vrijwilligers, de gemeente en Duurzaam Den Haag, keihard om alle fairtrade producten in de stad bij winkels, horeca, bedrijven, organisaties en instellingen te spotten en te stimuleren. Dit leverden Den Haag in oktober 2015 de titel Fairtrade Gemeente op. (Check alle foto's van deze feestelijke dag.) In 2016 heeft de werkgroep zich vooral gericht op het onder de aandacht brengen van fairtrade op evenementen en activiteiten in de stad.

  • Zo was de werkgroep aanwezig tijdens de events Haagse Energiebeurs, film- en debatfestival Movie that Matter en de Haagse Dag van de Aarde.
  • Is er in 2016 permanente aandacht gekomen voor Fairtrade in het loket van Duurzaam Den Haag in de Centrale Bibliotheek.
  • En heeft Fairtrade Den Haag tijdens de Sustainable Fashion Week in oktober eerlijke mode in Den Haag onder de aandacht gebracht met diverse activiteiten zoals een pasavond met duurzame lingerie en rondleidingen langs eerlijke modewinkels in de stad.

Voorzitter Fairtrade Den Haag Karen Kammeraat: We hebben in 2016 veel mensen ontmoet die fairtrade een warm hart toedragen. Mede dankzij hen hebben  we deze verlenging gehaald en daar zijn we héél blij mee!


Uitreiking titel Fairtrade Gemeente met wethouder Joris Wijsmuller & de werkgroep Fairtrade Den Haag 2015

Fairtrade Gemeente ben je niet ‘voor het leven’

Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Duurzaam Den Haag zet zich samen met de Haagse Fairtrade werkgroep in voor eerlijke handel en een duurzame toekomst. Dankzij deze inzet heeft wethouder Duurzaamheid Joris Wijsmuller in oktober 2015 namens de stad de titel Fairtrade Gemeente ontvangen. Deze titel ontvangt Den Haag echter niet ‘voor het leven’. De stad moet blijven investeren.

Fairtrade Gemeente is een landelijke campagne om eerlijke handel op de kaart te zetten. Er zijn inmiddels 71 Fairtrade Gemeenten. Zie meer info: www.duurzaamdenhaag.nl/fairtra... of www.fairtradegemeente.nl 

Word bewust van je koopgedrag!

Fairtrade Den Haag voert campagne in de stad om mensen bewuster te maken van hun (ver)koopgedrag. Fairtrade producten zijn lekker, betaalbaar en hebben nog veel meer voordelen. Het biedt de boeren, arbeiders en producenten in ontwikkelingslanden:

  • Meer eerlijke handel
  • Betere levensomstandigheden
  • Mooiere toekomst voor hun bedrijf

Wij willen fairtrade op de kaart zetten. Samen voor een eerlijke handel! Benieuwd wat jij kan doen? Dat lees je hier!

Meer nieuws

Wijkbijeenkomst Benoordenhout over waterzijdig inregelen en zonnepanelen groot succes
12 mrt

Wijkbijeenkomst Benoordenhout over waterzijdig inregelen en zonnepanelen groot succes

DuurSaam Benoordenhout organiseerde de derde wijkbijeenkomst voor hun wijk

Lees verder
Wijkbijeenkomst Benoordenhout over waterzijdig inregelen en zonnepanelen groot succes
12 mrt

Wijkbijeenkomst Benoordenhout over waterzijdig inregelen en zonnepanelen groot succes

DuurSaam Benoordenhout organiseerde de derde wijkbijeenkomst voor hun wijk

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 17.30 uur.

Stuur een bericht