Groen

Detox je tuin, straat of balkon

Plant de gratis inheemse bloemzadenmix van de BioBrigade

De biodiversiteit in Nederland kan wel wat hulp gebruiken. Die staat namelijk flink onder druk. Wist je dat je in je eigen tuin, straat of balkon ook een positieve bijdrage kunt leveren? Door te kiezen voor inheemse planten en het aantrekken van natuurlijke bestrijders. Om het groen om ons heen nog groener te maken heeft ASN Bank het 'Detox je tuin, straat of balkon'-programma in het leven geroepen. Hierin gaan we samen met de BioBrigade, een team van biologische superheldjes, aan de slag met het detoxen van onze buitenruimte. Bestel hier jouw gratis BioBrigade zadenmix en ga aan de slag.

Groen maakt ons gelukkig. Daarom is het ook zo belangrijk dat we er goed voor zorgen. Gelukkig weten heel veel mensen dat. We horen vaak bewoners van Den Haag die zich zorgen maken over de hoeveelheid bomen in de stad of het verdwijnen van bijen. Maar minder vaak maken mensen zich zorgen over schadelijke stoffen in de grond. Terwijl juist deze stoffen een negatief effect hebben op de natuur.

Schadelijke stoffen

“Mensen gebruiken helaas nog vaak bestrijdingsmiddelen tegen slakken of bladluis in de tuin. Ook de bloemen en planten die we kopen, zijn vaak gekweekt met chemische bestrijdingsmiddelen”, vertelt Dorien Ackerman van Natuur & Milieu. “Daardoor komen er best veel schadelijke stoffen in de grond, de lucht en het water. Vaak hebben mensen dat niet eens door. Dat is slecht voor de natuur en voor onze eigen gezondheid.”

Ga voor biologische en inheemse planten

Biologische en inheemse plantjes zijn beter voor jouw tuin. Ze zijn gekweekt zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Daarnaast zijn ze sterker en beter bestand tegen ziektes. Inheemse plantjes zijn ook goed bestand tegen het Nederlandse klimaat. In Den Haag kun je voor biologische planten bijvoorbeeld terecht bij Pluk! of bij Mens & Tuin.

BioBrigade schiet te hulp

Als je het leuk vindt, kun je natuurlijk ook zelf plantjes kweken. Op de website van ASN Bank kun je nu gratis een inheemse zadenmix kopen. Die kun je zowel in de tuin als op het balkon planten. De bloemen die daaruit groeien, trekken dieren aan die op een natuurlijke manier plagen in jouw tuin verjagen. Deze kleine superhelden noemen we de BioBrigade. De BioBrigade bestaat bijvoorbeeld uit lieveheersbeestjes, bijen, wormen en vlinders.

Ik help je graag
Anouk van Santen
Bij mij kun je terecht voor: Jong Duurzaam Den Haag, Bomen voor Den Haag en de buurt Laak Centraal.
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht