Nieuws

De Duurzame 10-daagse is van start!

In de Openbare Bibliotheek ging directeur Joris op zijn knieën voor buurtteamlid Tahira

Gisteren, maandag 2 oktober, is de Duurzame 10-daagse ter ere van ons 10-jarig bestaan van start gedaan in de Centrale Bibliotheek. In het hart van de stad werd het eerste exemplaar van ons jubileummagazine uitgereikt aan Tahira Abdoella uit Molenwijk. Tahira is al vanaf het eerste uur actief in buurtteam Energierijk Molenwijk. Onze directeur, Joris Wijsmuller: “Ik ben voor Tahira op mijn knieën gegaan als symbool voor al die actieve bewoners die duurzame stappen zetten, groot en klein. Daar doen wij het voor!”

Tahira: “Ik vind het leuk om samen met de buurt dingen te organiseren en deze van begin tot eind op te zetten. We zijn veel bezig met het besparen van energie. Het is vooral leuk om te zien als mensen uit de buurt steeds actiever worden en meer betrokken raken.”

Activiteiten in alle stadsdelen

We bestaan op 11 oktober 10 jaar! Dit wordt uitgebreid gevierd met een Duurzame 10-daagse. In elk stadsdeel organiseren we vanaf 2 tot en met 11 oktober, samen met bewoners en bewonersinitiatieven, activiteiten op het gebied van energie, groen, voedsel, circulariteit en mobiliteit. Iedereen is welkom om mee te doen.

Buurtteamlid Tahira tijdens een duurzame wandeling

Groen, energie en bewonersparticipatie

De afgelopen 10 jaar waren wij de drijvende kracht achter een aantal grote projecten. Zoals Operatie Steenbreek, waarbij bewoners tegels kunnen inruilen voor gratis planten. Of Bomen voor Den Haag, waarbij sinds 2021 jaarlijks zo'n 1.500 gratis bomen worden uitgedeeld aan bewoners van de stad. Joris Wijsmuller: “Duurzaam Den Haag is de buitenboordmotor van de gemeente op het gebied van bewonersparticipatie. Iedereen moet kunnen bijdragen aan een duurzame wereld, of het nu grote of kleine stappen zijn. Duurzaam Den Haag helpt bewoners om duurzaam te doen.”

Ik help je graag
Jessica Smit
"Bij mij kun je terecht voor: nieuwsbrieven, pers, social media en online communicatie"
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht