Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Duurzame uitleenmaterialen

Bij Duurzaam Den Haag bieden we allerlei duurzame materialen aan die jij kunt lenen voor thuis of voor op een evenement

Duurzame uitleenmaterialen

Wil je eens ervaren hoe het is om te koken op inductie zonder jouw oude fornuis meteen weg te gooien of wil je op een bewonersbijeenkomst een leuk duurzaam spel spelen? Bij Duurzaam Den Haag stellen we verschillende uitleenmaterialen beschikbaar. 

Expeditie Schone Energie

Tijdens het spel Expeditie Schone Energie gaan spelers aan de slag om Keessie Krach van het gas af te helpen. Dit doen ze door zo snel mogelijk vragen te beantwoorden en uitdagingen op te lossen. De spelers leren wat van het gas af gaan betekent en komen na het spel te weten welke groene kampioen er in hen schuilt. Na het spelen ontvangen de spelers een duurzaam prijsje die ze thuis toe kunnen passen. 

In deze video zie je hoe het spelen het spel er aan toe ging op het Escampfestival 2020.

Wil jij Expeditie Schone Energie op jouw bijeenkomst? Neem dan contact op met Amber via amber@duurzaamdenhaag.nl.       

Inductie kooksets

Koken op inductie is de makkelijkste manier om te koken zonder aardgas. Maar de aanschaf van een nieuwe inductieset doe je niet zomaar. We snappen dat het is fijn om eerst te proberen hoe koken op inductie is. Daarom bieden we bij Duurzaam Den Haag inductie kooksets aan. Je krijgt een inductieplaatje, pannen en een gebruiksaanwijzing zodat je thuis lekker kunt kokkerellen zonder aardgas. 

Ook de voordelen ervaren van koken zonder gas en 4 weken lang een inductieplaatje lenen voor thuis? Neem dan contact op met Tom of Lennart via tom@duurzaamdenhaag.nl of lennart@duurzaamdenhaag.nl

Het Rad van Fortuin

Het Rad van Fortuin is een onderdeel van het mobiele loket: de Haagse Krach Karavaan. De Karavaan trekt al jaren door de stad om aan te sluiten bij wijkevenementen en kleine festivals om bezoekers kennis te laten maken met energiebesparing en schone energie. Bij het Rad van Fortuin geven spelers een slinger aan het rad en maken kans op allerlei duurzame prijsjes om thuis meteen mee aan de slag te gaan. Het Rad van Fortuin is perfect voor kleine bijeenkomsten. 

Neem contact op met Tom via tom@duurzaamdenhaag.nl om de mogelijkheden te bespreken.

De Duurzaamheidskoffer

De Duurzaamheidskoffer zit vol met bagage. Bij dit spel leren spelers de uitgangspunten van duurzaam gedrag in hun eigen leven. Tijdens het spelen ga je gemakkelijk in gesprek met de spelers over hun duurzame gedrag. Daarnaast maken de spelers kans op duurzame prijsjes, zodat ze meteen aan de slag kunnen. De koffer is heel makkelijk in te zetten bij kleine bijeenkomsten. 

Neem contact op met Amber via amber@duurzaamdenhaag.nl om te zien wat zij voor je kan doen.

Film: Van het gas af

Er staat nogal wat te gebeuren in Den Haag.. We hebben afgesproken om in de toekomst geen gebruik meer te maken van aardgas. Bijvoorbeeld om onze huizen te verwarmen of om op te koken. Van het gas af noemen we dat. En de vraag is niet of we van het gas afgaan, de echte vraag is of bewoners hun kans gaan grijpen om actief richting te geven aan de toekomstige energievoorziening in hun huis én hun buurt. 

De film is hier te vinden.

Deze film is met bewoners uit Den Haag gemaakt, maar de verduurzamingsvraag speelt overal in Nederland. De film is geschikt voor alle leeftijden. 

Neem voor meer uitleg of mogelijkheden tot extra informatie contact op met Reinder via reinder@duurzaamdenhaag.nl. 

Lesbrief duurzame huisjes

Deze leuke workshop is perfect geschikt om kinderen te leren over duurzaam wonen. Met hun creativiteit gaan de kinderen onder begeleiding aan de slag om hun eigen duurzame huisjes te knutselen. Je kunt Duurzaam Den Haag inhuren om deze workshop te begeleiden op locatie. 

Neem contact op met Linde via giselinde@duurzaamdenhaag.nl om te zien wat zij voor je kan doen.

Kiemzaadjes

Met kiemzaadjes kun je ontzettend leuke en lekkere kiemhoofdjes maken. Deze activiteit is leuk voor kinderen en leert ze over gezond eten. Bij Duurzaam Den Haag hebben we pakketjes klaar staan met aarde, kiemzaadjes en een handleiding om de kiemhoofjes te maken.

In deze video leer je in 5 stappen hoe je een kiemhoofdje maakt:

Neem contact op met Linde via giselinde@duurzaamdenhaag.nl om te zien wat zij voor je kan doen.

Over enkele maanden breiden wij ons aanbod uit met:

Foodprint

Een bordspel dat inzicht geeft in het verband tussen de keuzes van je voeding en het klimaat. Leuk voor kleine groepen en is ook goed te spelen door kinderen vanaf 8 jaar.

Dit spel is tot stand gekomen in samenwerking met Impact Kitchen. 

Niet gevonden wat je zocht?

Zoek je leenmateriaal over andere specifieke onderwerpen rondom duurzaamheid voor een bepaalde leeftijdsgroep, of thema? Dan kun je terecht bij Natuur- en Milieueducatie van de gemeente Den Haag. Zie hiervoor hun website.

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht