3 jun. 2023
Van 14.00 tot 15.30 uur

Zeewierwandeling met Toine De Zeewierman

Educatief, interactief en een heerlijke mini-proeverij na afloop.

Er is geen betere plek om zeewier te ontdekken dan het strand. Samen met Toine de Zeewierman en met je tenen in het zand – & voor de avonturiers in het water – gaan we op zoek naar de plantaardige zilte versnaperingen van de Noordzee. Educatief, interactief en een heerlijke mini-proeverij na afloop.

Over Toine De Zeewierman
Toine Wilke alias De Zeewierman heeft als missie ons eten beter maken. Met zeewier. Hij is surfer, wetenschapper en levensgenieter. Toen Toine in Indonesië voor het eerst een blaadje zeewier at, ging er een wereld voor hem open: “Ik kon mijn 3 passies combineren én de wereld een stukje beter en lekkerder maken!”

In 2013 is Toine afgestudeerd bij ‘wereld zeewiergoeroe’ Stefan Kraan in Ierland. Daar leerde hij alle ins en outs over het voedsel van de toekomst. Eenmaal terug in Nederland wilde hij zeewier het voedsel van vandáág maken. Hij maakte 100 zeewierburgers op een surffestival, die binnen no-time uitverkocht waren. 1 jaar later was dit het beste wetenschappelijk/maatschappelijke idee van Nederland. 2 jaar later gaf Toine een TEDx talk over zeewier.

3 jaar later lagen zijn producten bij een aantal grote supermarktketens en groothandels, waaronder Albert Heijn en Sligro. 4 jaar later schreef De Zeewierman een Zeewierkookboek en stond hij in de Duurzame Jonge 100. 5 jaar later won hij de Nieuwe Helden prijs van VNO-NCW. En met mijn nieuwste creatie, De Zeewierbox, wil hij iedereen laten zien hoe lekker en gemakkelijk het is om thuis met zeewier te koken.

Startpunt: Biesieklette Scheveningen, Strandweg 10, 2586 JK Den Haag
Data:
15 april en 3 juni 2023
Tijd: 14:00-15:30 uur

Entree:
Volwassenen €15 / kind: €7.5
Ooievaarspas: Volwassenen €7.5 / kind: €3.75

Ik help je graag
Edwin Cornelissen
"Bij mij kun je terecht voor: Operatie Steenbreek en alles rondom groen, water en natuur."
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht