20 apr. 2023
Van 18.00 tot 21.00 uur

Wateroverleg Mariahoeve en Marlot

Hoe kan de waterkwaliteit worden verbeterd? Praat mee!

Sinds 2015 is er dankzij betrokken bewoners in de wijk meer aandacht gekomen voor de kwaliteit van het water in onze sloten en vijvers. Destijds werd aan de bel getrokken omdat in heel Mariahoeve vrijwel geen vis meer te bekennen was. De gemeente heeft toen samen met het Hoogheemraadschap van Delfland een aantal maatregelen getroffen waardoor de waterkwaliteit is verbeterd en er weer meer vissen in het water leven. Maar we zijn er nog lang niet, er blijft ruimte voor verbetering.

Hoe ervaar jij de waterkwaliteit?

Op donderdag 20 april organiseert de gemeente in samenwerking met geïnteresseerde en betrokken wijkbewoners een Wateroverleg Mariahoeve en Marlot. Hierbij geven zij informatie over de ontwikkeling van de waterkwaliteit en willen wij bespreken hoe de waterkwaliteit verder verbeterd kan worden.

Een student Civiele Techniek van de Haagse Hogeschool doet in samenwerking met de gemeente Den Haag een afstudeeronderzoek naar het watersysteem in Mariahoeve. Van belang voor dit onderzoek is dat we inzicht krijgen in hoe wijkbewoners de waterkwaliteit ervaren. Door het invullen van deze enquête help je de organisaties hierin inzicht te krijgen.

Programma

Locatie Spiegelzaal van het Wijkcentrum aan de Ivoorhorst 155

18:00 uur inloop met een broodje
18:30 uur inleidende presentaties
19:00 uur tafelgesprekken

  1. waterkwaliteit in het algemeen
  2. eigen ervaring van de waterkwaliteit*
  3. mogelijkheden om de wijk actief te betrekken

20.30 uur tijd om na te praten

Voel je je betrokken bij de kwaliteit van het water in onze sloten, heb je inzichten die je wilt delen of gedachten over plannen voor de toekomst? Geef je dan op voor deelname bij WimvanNoort@live.nl

Ik help je graag
Edwin Cornelissen
"Bij mij kun je terecht voor: Operatie Steenbreek en alles rondom groen, water en natuur."
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht