13 aug. 2022
Van 10:00 tot 12:30 uur

Maak kennis met de heemtuin Molenvlietpark

Maak kennis met de heemtuin Molenvlietpark

Op 13 augustus organiseert Natuurlijk Delfland van 10:00 tot circa 12:30 uur een bijeenkomst waarin naast kennismaking met de heemtuin ook de handen uit de mouwen worden gestoken in het beheer van kwetsbare gebiedjes in het park. Ook bespreken we ideeën om de natuur in de heemtuin te versterken. In deze bijeenkomst willen we een team Heemtuin Molenvlietpark starten die deze ideeën oppakt.

Verzamelen Heemtuin Molenvlietpark, in het stadsdeel Ypenburg-Leidschenveen van de gemeente Den Haag. Vraag een routebeschrijving en nadere details aan via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com.

De afdeling groenbeheer van Ypenburg-Leidschenveen van de gemeente Den Haag heeft gevraagd of Natuurlijk Delfland activiteiten in de heemtuin wil ondernemen op het gebied van natuuronderzoek, natuureducatie en natuuronderhoud. We willen de biodiversiteit versterken door het aanbrengen van nest- en leefplekken, takkenrillen voor vogels, vleermuizen, muurflora, oeverplanten. Tijdens excursies van het team kunnen bezoekers praktijkvoorbeelden zien en ervaren om de natuur te helpen. En dat de leden van het team veel plezier aan de activiteiten in de heemtuin beleven.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie) en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst.

De vereniging is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), een werkgroep van Duinbehoud en van de volgende landelijke soortenorganisaties de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron en de Mycologische Vereniging.

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht