8 dec. 2023
Van 19.30 tot 22.00 uur

Filmvertoning The Loud Spring

Georganiseerd door Operatie Klimaat Den Haag-Leiden

Hoe bouwen we aan een beweging die de klimaatcrisis gaat stoppen? Daarvoor is een krachtige vakbeweging nodig. Dat is de boodschap van de film The Loud Spring. Op 8 december vertonen we de documentaire ‘The Loud Spring’ in Grand Cafë Utopie. Met interviews en een toekomstscenario onderzoekt de film wat er moet veranderen om klimaatrampen tegen te houden.

Sinds de eerste klimaatconferentie in 1992 is de uitstoot van CO2 met 60% gestegen. We krijgen maar geen grip op ons handelen. In een wereld die draait om steeds hogere winsten delven idealen vaak het onderspit. Maar het kan anders. The Loud Spring laat een uitweg zien. Haalbaar en realistisch. Een systeemverandering is binnen bereik als we samen de politiek weten te veranderen. Hoe dan?

In deze Duitse documentaire van Labournet komen onder anderen wetenschappers Julia Steinberger en Andreas Malm, klimaatactivisten, vakbondsleden en het collectief 'Angry Workers' aan het woord.

Met interviews en een toekomstscenario onderzoekt de film wat er moet veranderen om klimaatrampen tegen te houden. De kernboodschap: om de klimaatcrisis te stoppen, is een krachtige vakbeweging van en door werkers nodig.

Film Details:

De film is in het Engels en Duits en wordt Nederlands ondertiteld.
Aansluitend aan de film is er een paneldiscussie met vertegenwoordigers van klimaatactiegroepen, de vakbeweging, politieke wetenschappen en de kunst.

Programma:

19:30 uur: Inloop
20:00 uur: Filmvertoning
21:05 uur: Pauze + indienen vragen voor panel
21:15 uur: Panelgesprek - vragen vanuit de zaal
22:00 uur: Afsluiting

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht