Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

In deze wijken kan jij met een energiecoach praten!

Onafhankelijk, gratis, lokaal en vrijblijvend. Energiecoaches zijn dé aangewezen persoon om jou te helpen met de verduurzaming van je woning.

In deze wijken kan jij met een energiecoach praten!

Woon jij in het Regentesse-Valkenboskwartier, Benoordenhout, Scheveningen, de Vruchtenbuurt, Bloemen- en Bomenbuurt, Duinoord of de Archipel/Willemspark? En wil jij minder gas gebruiken en je woning verduurzamen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen en wat verstandige keuzes zijn? Schakel dan een Energiecoach in! Deze coaches zijn opgeleid door de Hoom Coöperatie en wonen in jouw wijk. Zij weten exact wat er speelt op het gebied van de warmte- en energietransitie en snappen de uitdagingen die de woningen in jullie wijk opleveren. Hierdoor krijg je altijd een passend advies. 

Een energiecoach helpt je te bepalen wat je het beste kunt aanpassen in de woning, wanneer je wat moet doen en kijkt met je mee wat de kosten worden. Zij brengen structuur aan in wat mogelijk is. Een energiecoach werkt op vrijwillige basis voor bewoners, dus je kunt een gratis adviesgesprek aanvragen.

Er zijn in Den Haag al veel mensen geholpen door een energiecoach. Op deze pagina delen zij en de lokale initiatieven De Groene Regentes, Duursaam Benoordenhout en Gasvrij Scheveningen hun verhaal.

De Groene Regentes

De Groene Regentes is een buurtinitiatief om de wijk groener en duurzamer te maken. Met vrijwilligers uit de wijk Regentesse- en Valkenboskwartier in Segbroek Den Haag initiëren ze allerlei projecten met betrekking tot energiebesparing en -opwekking, vervoer, meer groen in de wijk en duurzaamheid. Denk hierbij aan  projecten met zonnepanelen. 

Daarnaast verdient isolatie ook veel aandacht. De woningen in deze wijk zijn vaak honderd jaar oud en bieden zo hun uitdagingen om te verduurzamen. Daarom zorgt De Groene Regentes voor energiecoaches om bewoners te helpen met het vinden van passende energiebesparende mogelijkheden. Denk hierbij aan isolatie, dubbel glas, cv en warmtepompen, radiatoren, ventilatie, warm tapwater en zonnepanelen. De energiecoach bespreekt deze mogelijkheden met de bewoner.

Wim Schutten is actief als energiecoach in het Regentesse- en Valkenboskwartier. In dit korte filmpje legt hij uit wat een energiecoach allemaal kan doen. Ook eens een energiecoach spreken? Neem hier contact op met De Groene Regentes!

Om echt een idee te krijgen wat een energiecoach voor jou kan betekenen, gaan we in drie Haagse wijken praten met bewoners én een energiecoach uit die wijk. Zij vertellen je, en nog belangrijker, laten je zien wat de voordelen zijn van een vrijblijvend gesprek met een coach. 

In het filmpje hieronder praten we met Robert en energiecoach Anne uit het Regentesse- en Valkenboskwartier. 


DuurSaam Benoonderhout 

Het Benoordenhout is een mooie Haagse woonwijk gelegen tussen verschillende parken en dicht bij de duinen. De wijk kenmerkt zich door zijn ruime opzet, veel derde-generatie bewoners en de heerlijke rust. Om de bewoners te helpen bij de energietransitie is de stichting Duursaam Benoordenhout (DSBH) in het leven geroepen.

Bezoek hun website en vul het actieformulier in, als u een geheel vrijblijvend gesprek wil hebben met een van hun energiecoaches, zij adviseren u met alle plezier.

DSBH werkt in samenwerking met de wijkvereniging aan een energietransitie plan voor de wijk en probeert bewoners te helpen hun wijk en woning toekomstbestendig en energieneutraal te maken.

Gasvrij Scheveningen

Ook in Scheveningen zijn ze hard op weg naar een aardgasvrije toekomst. Infraroodverwarming, koken op inductie, warmtepompen of isolatie, het gebeurt allemaal in Scheveningen. Maar wat zijn nu de juiste verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning? Op die vraag kan een energiecoach je het antwoord geven. 

Een gratis energiecoachgesprek is zo aangevraagd. Een energiecoach komt bij je  thuis en bespreekt met je welke energiebesparende maatregelen en comfortverbeteringen interessant zijn voor jouw woning. Op basis van de vragen en behoeften, maar ook de staat van de woning en het energieverbruik, bespreekt een energiecoach wat mogelijk en haalbaar is. Het gesprek kan gaan over isolatie, dubbel glas, verwarming (cv en warmtepomp), warm tapwater en over zonnepanelen. Schrijf je hier in voor een gratis en vrijblijvend energiecoachgesprek.

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 17.30 uur.

Stuur een bericht