Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

De Groene Regentes: bewoners aan het verduurzamen

Win een gratis proefrit in een elektrische auto tijdens de beurs!

De Groene Regentes: bewoners aan het verduurzamen

In 2013 zijn buurtbewoners in de wijk RegentesseValkenbos (REVA) gestart met een initiatief om de wijk duurzamer en groener te maken. Er is een kleine buurtmoestuin gestart, guerilla tuinierders hebben de wijk vergroend op onverwachte plekken. De energiegroep heeft eind 2015 de collectieve zonneweide aan de Gaslaan geopend: 73 buurtbewoners kochten met elkaar 240 zonnepanelen. We deden mee aan duurzame open dagen en we hebben diverse informatiebijeenkomsten georganiseerd.

Een nog groenere Regentes

Onze ambitie reikt verder en de club actieve bewoners breidt zich uit. In januari 2016 kwamen 35 wijkbewoners bij elkaar en wij verdeelden onszelf in vier clusters. De plannen worden de komende maanden uitgewerkt.

Smart Homes: alles wat te maken heeft met isolatie en het verduurzamen van de eigen woning. Hier horen bijvoorbeeld ook warmtepompen en zonnepanelen op eigen daken bij. Ook gaan we uitzoeken hoe je bijvoorbeeld glas-in-lood-ramen kunt isoleren, hoe je souterrains isoleert, vloeren, daken, gevels aanpakt, warmtepompen wel of niet neemt, enzovoorts. Het ultieme doel is "bijna-nul-op-de-meter". In onze oude huizen is nul niet haalbaar. Denk je van wel, doe met ons mee ?

ACTIE: vanaf maart kunnen bewoners van de Regentessewijk/Valkenbos inschrijven op een collectieve inkoopactie van zonnepanelen op hun eigen dak (eventueel in combinatie met een warmtepomp).

Energie Opwekking: zonneweiden op andermans (grote) daken. De Gaslaan is ons eerste collectieve dak waar we duurzame energie opwekken met zonnepanelen. Zodra we een dakeigenaar bereid hebben gevonden, een dak beschikbaar te stellen voor zonnepanelen, gaan we aan de slag. We weten nu dat het kan en hoe het werkt. Wij horen graag uw tips voor geschikte daken.

Elektrisch Vervoer en deelauto's

De elektrische (deel)auto’s komen eraan. In mei rijdt er in onze wijk een elektrische deelauto rond van De Groene Regentes. Buurtbewoners kunnen vanaf juni via snapp car de auto voor een buurtvriendelijk prijsje huren.

De Groene Woonomgeving:

Onze buurt is nog lang niet groen genoeg. Bewoners die ervaring hebben met groen smeden plannen om de vergroening door te zetten.

Wil je mee doen met één van de werkgroepen of heb je een ander idee, neem gerust contact met ons op info@groeneregentes.nl. Meer informatie vind je op de Haagse Energiebeurs 2016 bij onze stand!

Beursactie: win een ritje in een elektrische deelauto.

Bezoek onze stand en doe mee aan de Groene Regentes quiz!!

Win een gratis rit met de Elektrische Groene Regentes Golf deelauto.

Als je alle vragen goed beantwoordt, maak je kans op één van de 10 gratis ritjes in onze deelauto. In overleg met ons kies je een datum na juni om de auto te proberen.

www.groeneregentes.nl of www.facebook.com/GroeneRegentes

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht