Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Betrokken Uitvaarten

Als je bij leven bewust met duurzaamheid omgaat, waarom dan ook niet bij je uitvaart?

Betrokken Uitvaarten

Betrokken Uitvaarten doet net als voorgaande jaren mee met de Energiebeurs die wordt gehouden op zondag 13 maart 2016 in het Atrium van het stadhuis van Den Haag. Op de vraag aan Gita Beets, de eigenaresse van Betrokken Uitvaarten, waarom zij met deze beurs meedoet:

“De dood hoort onlosmakelijk bij ons leven. Daarover nadenken zou eigenlijk een vanzelfsprekendheid moeten zijn. Dat is het nog lang niet altijd. Als je bij leven bewust met milieu, duurzaamheid, fairtrade producten en/of biologisch voedsel omgaat, waarom zou je dat dan niet bij je uitvaart ook doen? Er zijn vele mogelijkheden de uitvaart aan deze levensstijl aan te passen. Dat wil ik graag op de beurs laten zien.”

Fairtrade producten

Gita laat op de beurs onder andere een fairtrade/ecologische geproduceerde mand zien, als alternatief voor een kist, en hoe op te baren op gras, als alternatief voor een elektrische koeling. Daarnaast toont zij condoleance materiaal van boombast en lokale producten en verstrekt zij bijvoorbeeld informatie over natuurbegraafplaatsen.

Binnen haar eigen bedrijf probeert Gita bovenstaande filosofie door te zetten door samen te werken met lokale kleine ondernemers en een drukker die FSC en Milieuzorgsysteem gecertificeerd is. Ook gebruikt zij bijvoorbeeld fairtrade producten in presentatie materialen en condoleanceregisters en ze biedt alternatieven aan voor de traditionele kisten.

Meer informatie over Betrokken Uitvaarten vind je op de website www.betrokkenuitvaarten.nl.

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht