Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Bezoekers Haagse Energiebeurs aan de slag met duurzaamheid

Haagse Energiebeurs groot succes met ruim 8.000 bezoekers

 Bezoekers Haagse Energiebeurs aan de slag met duurzaamheid

Op zondag 26 november vond De Energiebeurs 2017 plaats in het Atrium in Den Haag. Lees hier alles over de Haagse Energiebeurs 2017.

Energiebeurs 2016

De Haagse Energiebeurs van zondag 13 maart 2016 is door ruim 8.000 bezoekers bezocht! Dat is ruim 20% meer dan tijdens de laatste editie in 2014. Tijdens de beurs kwamen bezoekers alles te weten over duurzaam wonen, tuinieren, vervoer, voeding en vrije tijd. Directeur Duurzaam Den Haag Heleen Weening vond het een groot succes: 'Ik heb zoveel mensen gesproken van studenten tot senioren en ouders met jonge kinderen. Veel van hen zijn door de Haagse Energiebeurs geïnspireerd om duurzaam aan de slag te gaan. Het was een energieke dag en een mooi voorbeeld van Haagsche Krach.'

TONZON vloerisolatie

Veel bezoekers hebben bij de stand van Duurzaam Den Haag een offerte-aanvraag gedaan voor TONZON vloerisolatie. Zij kunnen alvast aan de slag om hun huis te isoleren met een gratis pakket TONZON radiatorfolie t.w.v. € 17,25. Duurzaam Den Haag medewerker Tom: 'Het is mooi dat ik mensen heb kunnen laten zien dat duurzaam aan de slag gaan niet duur hoeft te zijn. Zoals met radiatorfolie.'

Afval loont

De meeste bezoekers van de Haagse Energiebeurs hebben enthousiast gereageerd op de oproep om hun plastic en papieren afval te deponeren in de afvalbakken of in te leveren bij de stand van Afval loont. Het geld van al deze kilo’s grondstoffen wordt ingezet om Haagse geproduceerde groente van Lekkernassûh te geven aan de Haagse Voedselbank. Jørgen van Rijn, initiatiefnemer van Afval loont: 'Dit resultaat ondersteunt onze plannen om met Afval loont in 2016 congressen te verduurzamen door bezoekers afval te laten scheiden op het evenement zelf.'

Hoog gewaardeerd

De ruim 8.000 bezoekers van de Energiebeurs waren positief over het aanbod. Hun waardering was dit jaar een 8-.

Duurzaam Den Haag Loket

Tijdens de Haagse Energiebeurs, op zondag 13 maart, hebben Heleen Weening, directeur Duurzaam Den Haag, Joris Wijsmuller, wethouder Duurzaamheid Gemeente Den Haag en Jan Reijnders, hoofd Centrale Bibliotheek, het Duurzaam Den Haag Loket in de Centrale Bibliotheek geopend. Haagse bewoners en ondernemers die duurzaam aan de slag willen, kunnen vanaf dinsdag 15 maart terecht bij het Duurzaam Den Haag Loket. Dinsdag t/m vrijdag 12.30 – 15.30 uur, staat daar een medewerker van Duurzaam Den Haag klaar: of het nu gaat om duurzame energie, besparingsmogelijkheden, subsidies, stadstuinieren, natuur in en rond het huis, of projecten en initiatieven op duurzaamheid. In de vitrinekast staan voorbeelden zoals waterbesparende douchekoppen, ledlampen en isolatie.

Geïnspireerde bezoekers

Duurzaam Den Haag organiseerden voor de derde keer de Haagse Energiebeurs. Doel: zoveel mogelijk bewoners uit te stad inspireren duurzaam aan de slag te gaan. Een aantal bezoekers zal door Duurzaam Den Haag gevolgd worden als zij duurzaam aan de slag gaa. Binnenkort meer!

Bekijk hier alle foto's van de Haagse Energiebeurs 2016 en bekijk hier de video!

Deze bewoners zijn al duurzaam aan de slag!

Deze bewoners gingen je voor en zijn al duurzaam bezig! Lees hier hun ervaringen, tips & tricks! Wil jij ook duurzaam aan de slag? Kom naar de Haagse Energiebeurs op zondag 13 maart.

  • Rutger is eigenaar van Vince.Delivery. Hij bezorgt maaltijden in Den haag op de fiets! Lees hier meer over zijn bedrijf.
  • Karina organiseert het Repair Café. Hier maken vrijwilligers in hun vrije tijd kapotte meubels, kleding, speelgoed en nog veel meer! Karina vertelt over dit bijzondere café!
  • Martha is nu drie jaar veganist en heeft een mooie droom: ‘s werelds eerste vegan warenhuis openen! Ze heeft een aantal lekkere vega recepten voor je!
  • Monica verduurzaamde haar huis. Haar energierekening is daardoor flink omlaag gegaan. Lees hier een aantal tips van Monica om je huis te verduurzamen.
  • Yazmine is duurzaamheidscoach en haar hele leven al bewust bezig met voeding en haar omgeving. Sinds kort heeft ze de meidengroep Starz opgericht waarbij ze de allerkleinsten op een speelse manier bewust leert omgaan met hun omgeving!
  • Noud en Moki tuinieren al ruim 25 jaar en hebben van hun stadstuin een groen paradijsje gemaakt! Ze hebben een aantal goede tuinier tips voor je!


Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht