Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Gezocht: Aanjager energietransitie en burgerkracht

Gezocht: Aanjager energietransitie en burgerkracht

Reageren op deze vacature is niet meer mogelijk. 

Wegens onze ambitie om niet alleen Den Haag, maar ook de regio te helpen verduurzamen, zijn we op zoek naar een creatieve, initiatiefrijke en ondernemende collega die ook andere gemeenten weet te enthousiasmeren voor de unieke producten van Duurzaam Den Haag. Iemand met een groot netwerk binnen de Nederlandse gemeenten die door zijn of haar doelgerichtheid en overtuigingskracht onze impact op de energietransitie naar een hoger niveau weet te tillen. 

Aanleiding vacature 

Om de klimaatdoelen te halen, moeten we een volgende stap zetten. De urgentie is hoog en er is geen tijd te verliezen. Daarom wil Duurzaam Den Haag (DDH) meer dan voorheen zelf het initiatief nemen om verduurzaming bereikbaar en aantrekkelijk te maken voor grote groepen bewoners binnen en ook buiten Den Haag. Daarbij richten we ons in de eerste plaats op energie (besparing en schone energie). 

DDH wil de toonaangevende deskundige organisatie zijn op het gebied van bewonersparticipatie bij de vormgeving en uitvoering van de energietransitie door het activeren, versterken en organiseren van burgerkracht. In Den Haag heeft DDH zich de afgelopen jaren als zodanig bewezen.  

Vanuit de ervaring van een van de sterkste thuismarkten in Nederland, en het vermogen om echt onder de bewoners te kunnen komen, kan DDH de energietransitie versnellen door de krachten te bundelen van bewoners, waaronder bewoners in minder kansrijke posities. Dit is het moment om de mensen in de buurten nog beter te leren kennen om hen te activeren, en actief de verbinding te maken met gemeenten en met investeerders en producenten in de energietransitiemarkt. Dit is tevens het moment om daarvoor onze producten en diensten ook te gaan aanbieden buiten de thuismarkt Den Haag, met name in andere gemeenten in de regio. 

DDH, nu grotendeels gefinancierd vanuit de gemeente Den Haag, wil de in Den Haag beproefde kennis, ervaring en producten en diensten breder verspreiden zodat ook andere gemeenten in Nederland er hun voordeel mee kunnen doen. Daarmee willen we de energietransitie op buurtniveau met inzet van burgerkracht en de noodzakelijke betrokkenheid van ‘systeempartijen’ de boost geven die hard nodig is om de klimaatdoelen te realiseren!  

Voor deze boost is DDH op zoek naar een aanjager die kansen ziet – en creëert – en daar strategisch op inspeelt en de leiding neemt bij de uitbreiding van het werkgebied van DDH.  

Functieomschrijving van de aanjager energietransitie en burgerkracht 

 • Het aanbieden van de producten en diensten van DDH aan nieuwe klanten, vooral gemeenten, maar ook andere overheden, semipublieke instellingen en non-profit organisaties binnen en buiten Den Haag. 

 • Het uitbreiden van onze opdrachtgeversportefeuille en uitbouwen van een groep ondernemende professionals of dienstverleners die werkt voor of met DDH. 

Van onze nieuwe collega verwachten wij: 

 • Aantoonbare commerciële capaciteiten. 

 • Grote affiniteit met duurzaamheid en het werken met bewonersinitiatieven; je waardeert burgerkracht intrinsiek. 

 • Eigen visie op ontwikkelingen rond de energietransitie en de rol van de bewoner daarin, waardoor je in staat bent tot ontwikkeling van adviesproducten die aansluiten bij de vraag van uiteenlopende partijen binnen de energietransitie rond de rol van de bewoner. 

 • Dat je weet dat projectontwikkeling hoort bij de energietransitie. Je bent in staat om met bewoners, gemeenteambtenaren en projectontwikkelaars te praten over investeringen in verduurzaming van woningen en van productie, transport en opslag van energie. Je bent op de hoogte van wet- en regelgeving. Kennis van de Omgevingswet is een pré. 

 • Ambitie om als adviseur te groeien door het vergroten van de opdrachtgeversportefeuille en het uitbouwen van het huidige team van adviseurs naar een team dat een unieke positie binnen de markt kan innemen. 

 • Dat je initiatief neemt in de ontwikkeling van onze organisatie en nieuwe projecten helpt op te zetten en risico’s te managen. 

 • 5 tot 10 jaar ervaring als adviseur binnen het werkveld van de energietransitie, mogelijk met raakvlakken met bredere duurzaamheidsthema’s, zoals vergroening en klimaatadaptatie. 

 • Minimaal HBO/WO werk- en denkniveau. 

Wat bieden wij? 

 • Een gevarieerde en inspirerende baan (max. 32 uur) in een team van betrokken collega´s die samen als missie hebben duurzaam het nieuwe normaal te maken. 

 • Een prachtige thuisbasis in hartje Den Haag: het Nutshuis. 

 • Een marktconform salaris (afhankelijk van ervaring €4.000 - €6.000 bruto per maand bij een 36-urig dienstverband) en een goede pensioenvoorziening. 

 • Een plezierige en informele werksfeer met veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen creativiteit, inbreng en zelfontplooiing. 

Interesse?                 

Ben jij onze nieuwe aanjager energietransitie en burgerkracht? Stuur dan je motivatie en CV uiterlijk 29 maart 2020 naar info@duurzaamdenhaag.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 6 en 15 april. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Heleen Weening (directeur DDH) op 06-30294113.  

Nota bene 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Over DDH

Duurzaam Den Haag is een onafhankelijke stichting die verlangt naar een toekomst waarin ‘duurzaam doen’ het nieuwe normaal is. De verduurzamingsopgave – waarbij voor ons de focus ligt op energiebesparing, de overstap naar schone en betaalbare energie en het klimaatbestendig maken van de stad – is een enorme uitdaging voor bewoners, ondernemers, corporaties, kennisinstellingen én gemeente. Wij staan dicht bij bewoners en zijn sterk in het bewustmaken, enthousiasmeren en in beweging brengen van mensen. We hebben ons gespecialiseerd in bewonersparticipatie en het organiseren en versterken van wat we Haagse Krach noemen. Haagse Krach zit in iedereen die zich een voorstelling kan maken van een mooiere versie van de stad, wijk, buurt of straat en daar vervolgens voor in beweging wil komen. We versterken die duurzaamheidsbeweging door bewoners te activeren, hun initiatieven te ondersteunen en hen met elkaar en met andere stakeholders te verbinden. Zo vergroten we hun gezamenlijke impact op een duurzame stad! www.duurzaamdenhaag.nl 

Jouw partner in duurzaam doen!