Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

FAQ - Kan ik subsidie krijgen voor een elektrische auto of fiets?

Deel pagina:

Op dit moment zijn er veel financiële voordelen speciaal voor elektrische auto’s. 

>> DUURZAAM VERBOUWEN? WELKE SUBSIDIES KAN IK AANVRAGEN

Voordeel: Geen Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen (BMP). Volledig elektrische auto’s stoten geen CO2 uit. Je betaalt BPM als je een nieuwe auto in Nederland koopt of naar Nederland importeert. De CO2-uitstoot in gram/km bepaalt het bpm-bedrag voor personenauto’s. Meer informatie: de website van de Belastingdienst.

Voordeel: Geen motorrijtuigenbelasting (MRB). Bezitters van een volledig elektrische personenauto (met 0 gram CO2-uitstoot per kilometer) zijn vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. Voor auto’s met een CO2-uitstoot van 1 tot en met 50 gram per kilometer geldt een halftarief; oftewel de helft van de normaal verschuldigde MRB. Het betreft in de praktijk (semi-)elektrische auto’s met bijvoorbeeld een range extender of plug-in hybride-uitvoering. Voor meer informatie: de site van de belastingdienst.

Voordeel: Minder bijtelling. Wanneer je een auto least moet je ook belasting betalen, de zogenaamde bijtelling. Rijd je in een milieuvriendelijke auto? Dan is de bijtelling voor het privégebruik van die auto lager. Hoeveel de bijtelling precies is, hangt af van het moment waarop voor het eerst een kenteken is afgegeven voor de auto. Meer informatie: Op de site van de belastingdienst.

Voor Haagse ondernemers:

Bij de gemeente Den Haag kun je tot oktober 2018 subsidie aanvragen voor een 100% elektrische bestelauto of taxi. Interesse? Lees hier verder op de site van de gemeente.

Reis je als ondernemer veel lokaal, dus zou een elektrische bakfiets of high speed elektrische fiets veel interessanter zijn? Denk je dat je de 3000 kilometer met zo’n fiets wel aantikt? Ook op dit soort vervoer kon je als ondernemer tot 1 april 2018 subsidie voor aanvragen.

Voor bedrijven gelden fiscale voordelen die elektrisch rijden aantrekkelijk maken. De MIA (Milieu Investeringsaftrek) levert een fiscaal voordeel op voor investeringen in milieuvriendelijke producten of bedrijfsmiddelen. Zo kunnen bedrijven voordelig investeren in elektrische en hybride voertuigen of een oplaadpunt. (bron)


Op dit moment zijn er geen subsidies voor elektrische auto's aan te vragen.