Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

FAQ - Kan ik subsidie krijgen voor een elektrische auto of fiets?

Deel pagina:

Op dit moment zijn er veel financiële voordelen speciaal voor elektrische auto’s.

Welke subsidies zijn er voor elektrische auto's?

Wij zochten het voor je uit!


Voordeel: Wanneer je als particulier een nieuwe of gebruikte elektrische auto koopt kun je vanaf 1 juli 2020 subsidie krijgen. Het maakt niet uit of je een nieuwe of gebruikte elektrische auto koopt. De subsidie Elektrische personenauto’s particulieren (SEPP) geldt ook voor particulieren die privé een elektrische auto willen leasen. Meer informatie: Op deze website.

Voordeel: Geen Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen (BMP). Volledig elektrische auto’s stoten geen CO2 uit. Je betaalt BPM als je een nieuwe auto in Nederland koopt of naar Nederland importeert. De CO2-uitstoot in gram/km bepaalt het bpm-bedrag voor personenauto’s. Meer informatie: de website van de Belastingdienst.

Voordeel: Geen motorrijtuigenbelasting (MRB). Bezitters van een volledig elektrische personenauto (met 0 gram CO2-uitstoot per kilometer) zijn vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. Voor auto’s met een CO2-uitstoot van 1 tot en met 50 gram per kilometer geldt een halftarief; oftewel de helft van de normaal verschuldigde MRB. Het betreft in de praktijk (semi-)elektrische auto’s met bijvoorbeeld een range extender of plug-in hybride-uitvoering. Voor meer informatie: de site van de belastingdienst.

Voordeel: Minder bijtelling. Wanneer je een auto least moet je ook belasting betalen, de zogenaamde bijtelling. Rijd je in een milieuvriendelijke auto? Dan is de bijtelling voor het privégebruik van die auto lager. Hoeveel de bijtelling precies is, hangt af van het moment waarop voor het eerst een kenteken is afgegeven voor de auto. Meer informatie: Op de site van de belastingdienst.

Subsidie elektrische auto delen (coöperatie):

Wilt u met andere bewoners uit uw wijk een coöperatie (vereniging) oprichten om elektrische auto’s te delen? Dan kunt u voor een proefperiode van 6 maanden subsidie aanvragen. Subsidie aanvragen kan tot en met 31 december 2023. Of totdat het totale bedrag van € 330.000 op is. In 2021 is er € 90.000 beschikbaar, in 2022 en 2023 € 120.000 per jaar. U krijgt maximaal € 18.000 subsidie. Meer informatie is beschikbaar op: Subsidie elektrische auto delen (in coöperatie)
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht