Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

FAQ - Kan ik subsidie voor aanvragen voor dakisolatie of vloerisolatie?

Deel pagina:

Ja, je kunt subsidie voor het isoleren van je dak of vloer aanvragen, als je een huis hebt dat voor 1985 gebouwd is.

Je kunt voor huizen van voor 1985 subsidie aanvragen bij de gemeente als je het dak en/of de vloer gaat isoleren. Je kunt per vierkante meter die je gaat isoleren 12,50 euro aanvragen, met een maximum van 50% van de totale kosten. Je kunt deze subsidie aanvragen tot 1 oktober 2018, tenzij de subsidiepot van 1,5 miljoen eerder leeg is.

Isoleren op de juiste manier:

De gemeente stelt een aantal eisen aan de manier waarop je gaat isoleren. Deze eisen hebben ze voor je op een rijtje gezet op deze pagina. Via deze link vind je bijvoorbeeld de eisen voor platte en schuine daken, betonvloeren en houten vloeren, en je kruipruimte.

Benieuwd wat je nog meer kan doen met je dak? Kijk de livestream van Tom & Tom hier terug!

Nodig voor de aanvraag:

Je hebt bewijs van je gemaakte kosten nodig om de subsidie aan te vragen. Als je jouw aanvraag hebt ingediend, inclusief alle kopieën van bonnetjes en facturen, krijg je binnen 12 weken reactie van de gemeente.  

Nodig bij de aanvraag als het werk door een aannemer is uitgevoerd:

  • een kopie van de eindfactuur van de aannemer met een specificatie van de toegepaste materialen, die door jou als subsidieaanvragen is geaccordeerd. De facturen mogen niet ouder zijn dan 4 maanden op het moment dat je de aanvraag indient.
  • een ondertekende verklaring van de aannemer dat de isolatie volgens de instructiebladen is aangebracht.

Nodig bij de aanvraag als het werk door jou of iemand uit je omgeving is uitgevoerd (dus in eigen beheer):

  • kopieën van gespecificeerde nota’s van aangeschafte materialen en andere gemaakte noodzakelijke kosten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de bonnetjes en de facturen waarop staat wat je gebruikt hebt. De nota’s mogen niet ouder zijn dan 4 maanden op het moment dat je de aanvraag indient.

Voorwaarden

De gemeente heeft een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om de subsidie aan te kunnen vragen:

  • De werkzaamheden zijn al uitgevoerd. Je kunt geen subsidie aanvragen als je nog moet starten met isoleren of als je er nog mee bezig bent.
  • De subsidie geldt voor woningen gebouwd vóór 1985. Aanbouwen of opbouwen die na 1985 zijn gebouwd komen ook niet in aanmerking. Woningen vanaf 1985 zijn namelijk meestal al voorzien van een goede isolatie.
  • De dak- en/of vloerisolatie moet volgens de informatie- en instructiebladen van: Hoe isoleer ik mijn dak of vloer?. Voor het recht op subsidie van de gemeente moet je bewijzen dat je het werk hebt uitgevoerd zoals in deze informatie- en instructiebladen is aangegeven.
  • Je kunt per adres maar één keer subsidie aanvragen voor dak- en/of vloerisolatie.
  • Is je woning een Rijksmonument? Dan moet je voor werkzaamheden aan het dak een vergunning aanvragen. Dit geldt niet voor isolatie van je vloer.

Vraag je subsidie aan of lees meer via deze link.

Subsidies van gemeente Den Haag 

Voor alle subsidies voor duurzaam wonen en ondernemen kijk je op duurzamestad.denhaag.nl.  


Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 17.30 uur.

Stuur een bericht