Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Zelf zonne-energie bloemen maken - Centrale Bibliotheek

Doe mee en leer meer over energie!

Waar: Centrale Bibliotheek, Spui 55
energie
centrum

Deel pagina:

Zelf zonne-energie bloemen maken - Centrale Bibliotheek

Zelf zonne-energie-bloemen maken! Dat is net zo leuk en interessant als dat het klinkt. Op woensdag 21 november staat het team van Stichting Doezo klaar om kinderen te helpen de bloemen in elkaar te zetten. Ondertussen vertellen ze van alles over energie. Want wat is energie eigenlijk, welke soorten duurzame energie zijn er en wat is een stroomkring?

Programma

De workshop start om 14.00 uur op de jeugdafdeling in de Centrale Bibliotheek (Spui 55). Voordat de bloemen gemaakt worden, wordt daar een leuk bijpassend kinderverhaal voorgelezen. Zorg ervoor dat je op tijd bent, dit verhaal wordt maar één keer voorgelezen!

Vervolgens kunnen kinderen aan tafels aan de slag met de bloemen en leggen de begeleiders van Stichting Doezo uit hoe energie werkt. Na afloop mogen de bloemen mee naar huis. Dan kunnen ze buiten gezet worden en zullen ze eenmaal opgeladen vrolijk gaan draaien! Zo werken de kinderen mee aan het stimuleren van meer duurzame energie in hun eigen wijk.

Duurzaam Den Haag organiseert de worskhop in samenwerking met Stichting Doezo. Doezo: Wij willen kinderen inspireren met duurzaamheid bezig te zijn. Omdat het belangrijk is, maar vooral omdat het leuk is om te doen.

Meld je aan!

De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Voor deelname aan de workshop vragen we een bijdrage van € 2,- per persoon. Heb je een Ooievaarspas? Dan krijg je 50% korting en kun je meedoen voor € 1,-. Dit bedrag kun je gepast betalen, ter plaatse op de dag van de workshop. Er is plek voor 28 kinderen. Om zeker te zijn van een plekje kun je je aanmelden via dit aanmeldformulier. Nodig je ook je buren uit? Hoe meer kinderen uit de wijk deelnemen, hoe meer vrolijke bloemen er daarna te zien zijn bij jou in de buurt!

Eerste Hulp Bij Duurzaamheid spreekuur

Tegelijkertijd met de workshop vindt een inloospreekuur plaats in het Duurzaam Den Haag Loket, op de derde etage van de Centrale Bibliotheek. Daar kun je meer vragen stellen over duurzame energie, maar ook over hoe je energie kunt besparen of over duurzame initiatieven bij jou in de buurt. Lees hier meer over de spreekuren, of kom gezellig langs!

Meer informatie

Heb je vragen over de workshop? Neem contact op met amber: amber@duurzaamdenhaag.nl

Meer evenementen

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht