Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Workshop De Natuurkoffer

Haal de natuur naar binnen voor Haagse ouderen

Waar: De Centrale Bibliotheek, Spui 68 Den Haag
natuurEnStadslandbouw
centrum

Deel pagina:

Workshop De Natuurkoffer

Op zaterdag 27 oktober organiseert IVN een natuurkoffer workshop bij het Duurzaam Den Haag Loket in de Centrale Bibliotheek. Doe gratis mee en kom erachter hoe je met De Natuurkoffer je moeder, vader, buurman of een Haagse oudere een leuke, groene dag kunt bezorgen!

Waarom?
Ken je dat heerlijke gevoel na een dagje in de natuur? Je hoofd is weer fris en je bent helemaal tot rust gekomen. Voor veel ouderen is dat gevoel niet vanzelfsprekend. Zij kunnen vaak niet meer naar zo gemakkelijk buiten. Daarom brengen we met de natuurkoffer de natuur van buiten naar binnen. Na het volgen van de workshop kun je op groene visite bij bewoners van zorgorganisaties om hun zintuigen te prikkelen: de geur van dennennaalden, het zien van natuurbeelden, het voelen aan een ruwe bolster van een kastanje. Hierdoor komen herinneringen naar boven die aanleiding zijn voor een gesprek.

Tijdens de workshop wordt ingegaan op datgene waarmee je te maken krijgt tijdens het geven van een natuurkofferactiviteit en gaan we ook zelf oefenen met het geven ervan. De koffer is o.a. gevuld met foto’s, een spel en natuurlijk materiaal (uit de eigen omgeving). Deelname aan de workshop is gratis.

Wat wij zoeken
Vind je het leuk eenmalig of meer frequent samen met de Natuurkoffer op pad te gaan? Dan zoeken we jou!

Wat wij bieden
• Leuke workshops
• Actieve ondersteuning
• Goede verzekering bij eventuele schade aan de natuurkoffer
• Verschillende opties om na afloop zelf een natuurkoffer te ontvangen

Groen Dichterbij Den Haag
Samen met gemeente Den Haag en Duurzaam Den Haag proberen we natuur beter bereikbaar te maken voor alle inwoners van Den Haag. Dat doen we o.a. door buurten groener te maken, natuurwandelingen te organiseren, buurtinitiatieven te ondersteunen en schoolpleinen te vergroenen. Maar ook door leuke workshops, zoals deze natuurkofferworkshop.

Wat neem je mee?
Één natuurvoorwerp waarmee jij een natuurkofferactiviteit zou kunnen houden.

Aanmelden en meer informatie
Klik hier voor meer informatie en aanmelden.


Evenement website

Meer evenementen

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht