Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Werkgroep warmte: online meeting

water
centrum

Deel pagina:

Werkgroep warmte: online meeting

De gemeente heeft een Haagse aanpak ontwikkeld voor een duurzame energietransitie: het Haags Warmte Initiatief (HWI). In dit initiatief zetten bewoners, Duurzaam Den Haag en de gemeente zich samen met andere partijen in, om verschillende warmteprojecten uit de stad te versnellen en te realiseren. Alleen zo kan een duurzame energietransitie echt op gang komen. De ambitie: binnen 13 jaar een duurzame warmtevoorziening creëren, waarmee we de CO2-uitstoot van het warmtegebruik van woningen met 100% kunnen verminderen.

De werkgroep Duurzame Haagse Warmte is een samenwerking tussen stichting Duurzaam Den Haag en bewonersinitiatieven, in opdracht van de gemeente. 

De werkgroep komt sinds najaar 2016 gemiddeld eens per vijf weken bijeen om kennis en ervaring uit te wisselen en die verder te ontwikkelen. Dit doen we door kennissessies met diverse warmte-experts en excursies naar leerzame voorbeeldprojecten. In 2018 ondersteunt Duurzaam Den Haag de bewonersinitiatieven bij het ontwikkelen van een voorbeeldproject in hun wijk en het organiseren van warmte-dialogen met hun mede-wijkbewoners en andere belanghebbenden, zoals bv Stedin (als netbeheerder), Eneco (als warmteleverancier), woningcorporaties en gemeente.

Benieuwd naar wat er zoal besproken wordt tijdens zo'n bijeenkomst? Lees hier de verslagen terug

De tijden, onderwerp en url worden hier nog bekend gemaakt van deze werkgroepwarmte. 

Meer evenementen

Livestream over stadslandbouw
14 mei

Livestream over stadslandbouw

Wat is het precies en hoe kan jij actief meedoen met stadslandbouw?  Vanaf 11 uur op...

Lees verder