Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Deze burendag wipt heel Den Haag tegels eruit!

Op 25 september maken bewoners Den Haag nóg groener

water
centrum

Deel pagina:

Deze burendag wipt heel Den Haag tegels eruit!

Duurzaam Den Haag organiseert op burendag op zaterdag 25 september tegelwip-evenementen door heel de stad. Bewoners slaan de handen in elkaar om Den Haag nóg groener te maken. Op verschillende locaties in de stad gaan tegels eruit en komen hier plantjes voor terug. Dit is ook een laatste eindsprint van het NK-Tegelwippen. Den Haag kan nog een aantal gewipte tegels gebruiken om bovenaan de ranglijst komen te staan. Ook jij kan nog meedoen!

Tegelwippen op 25 september

De regels zijn simpel: lever tegels in en je krijgt er gratis plantjes voor terug. Hiermee kan je een mooi (gevel)tuintje maken. Haal de tegels uit je tuin of haal ze weg voor je woning of bijvoorbeeld van een schoolplein.


Zaterdag worden er tegels gewipt op de volgende locaties:

  • Stadsboerderij de Woelige Stal (Transvaal)
  • Straatfeest in de Ribesstraat (Heesterbuurt)
  • Winkelgebied Belgisch Park (Scheveningen)
  • Twentstraat (Kortenbos, Centrum)

Wil je op een andere locatie tegelwippen? Dat kan! Bij Stadsboerderij de Woelige Stal en in de Ribbesstraat staan containers waar jij tussen 10:00 en 16:00 uur jouw tegels in kunt ruilen voor gratis plantjes.

De eindsprint van het NK-Tegelwippen

Den Haag doet dit jaar mee aan het NK Tegelwippen! Met ruim zestig gemeenten in het land gaan we de uitdaging aan: wie verruilt de meeste tegels voor groen? Burendag is onze eindsprint om de nummer 1 van Nederland te worden!

Heb jij tegels eruit gehaald, geef ze dan nog snel op voor het NK Tegelwippen:

• Maak een foto van je stapel tegels

• Upload de foto en het aantal tegels op de website van NK Tegelwippen

Waarom tegels wippen?

Een groene stad is goed voor mens en dier. Planten zorgen namelijk voor minder opwarming van de stad in tijden van hitte, vormen een fijne leefomgeving voor verschillende diersoorten, vangen fijnstof op, verminderen stress en in een groene tuin kan regenwater goed weglopen. Daarom zet Duurzaam Den Haag zich samen met bewoners in om Den Haag groener te maken.

Meer evenementen

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht