Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Stel je eigen zaden samen bij The Hague's Finest

De winkel met producten van Haagse makers heeft de maand maart omgetoverd tot zaaimaand

wonenEnLeven
centrum

Deel pagina:

Stel je eigen zaden samen bij The Hague's Finest


The Hague’s Finest wilt met deze maand laten zien dat ook bij het maken van groene keuzes je kunt kiezen voor lokale producten. In de stad zijn diverse inwoners te vinden die experts en ervaringsdeskundigen zijn op dit gebied, en ook producten ontwikkelen om jou daarbij te helpen. Wij bieden ze een plek onder hetzelfde dak, midden in het centrum.

Op de planning: instore events

Naast dat de winkel, website, sociale media en digitale weekfolders in het teken staan van de zaaimaand, zijn er ook gratis instore events. In de pop-up winkel op Venestraat 20 wordt plaats gemaakt voor makers om een dag bezoekers te introduceren met hun lokale en duurzame producten. Zo stond zaterdag 12 maart Annelies van Haagse Zwam in de winkel om meer te vertellen, en vooral te laten zien, hoe oesterzwammen op basis van koffiedik en bijgeleverde schimmel uit de emmer groeien. Ze nam de Grow Kits, haar oesterzammentapenades en het bier dat ze in samenwerking met mede-maker Eiber heeft gemaakt, mee om te laten zien én proeven hoe veelzijdig de paddenstoel is.

Zaterdag 26 maart vanaf 12 uur, komt bijenhouder Eveline van Haags Zaad langs. Om bezoekers van de winkel te helpen met een begin maken van een groene(re) tuin, balkon of vensterbank, neemt zij diverse bijvriendelijke zaden mee uit haar kunstmest- en bestuivingsvrije tuin. Voorbijgangers mogen een set samenstellen van zaden, zodat ze deze thuis kunnen zaaien en daarmee de bijenpopulatie kunnen beschermen.

Bekende en nieuwe gezichten

Naast Haagse Zwam en Haags Zaad krijgen o.a. ook Floor Korte en de makers van de Buginn een plek in het voorjaarszonnetje. Maker Floor heeft diverse tools ontwikkelt om particulieren te helpen bij het vergroenen van hun tuin, door middel van haar zaden, boeken vol tips en een moestuinagenda. Daarbij past de Haagse Buginn, een bijenhotel in een betonnen bouwblok, die ontwikkelt is in samenwerking tussen ontwerpstudio Überdutch en ecologisch hovenier Babako. Nieuw in de rij van The Hague’s Finest makers, waar inmiddels 114 merken toebehoren, is Selfstead. In de zaaimaand wordt hun starterpack uitgelicht waarmee je ook op de vensterbank groente en fruit kunt verbouwen. Ook Baski wordt welkom geheten, maker Freek verkoopt kleurrijke plantenkleding dat is gemaakt van biologisch katoen, in de sociale werkplaats in Moerwijk.

Alle instore events zijn gratis te bezoeken. We hopen op deze manier mensen op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met wat onze stad letterlijk en figuurlijk allemaal in huis én tuin heeft.

Foto's: The Hague's Finest Buro

Meer evenementen

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht