Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Presentatie energieonderzoek: hoe de huizen in de toekomst verwarmen in ReVa?

Meld je aan voor het Vragenuurtje Energieonderzoek Kopgroep2030

water
segbroek

Deel pagina:

Presentatie energieonderzoek: hoe de huizen in de toekomst verwarmen in ReVa?

Niemand weet nu nog precies hoe de huizen in ReVa in de toekomst worden verwarmd, maar één ding staat vast: voor 2040 gaan de huizen van het aardgas af! 

Groene Energiewijk

Dit lijkt nog heel ver weg, maar het is een grote verandering en daarom wordt er nu al begonnen. Konings- en Regentesseplein is door de gemeente aangewezen als één van de 10 Groene Energiewijk, waardoor de bewoners de gelegenheid krijgen om mee te denken en te doen in deze transitie.

De gemeente komt met een wijkenergieplan waarin staat welke duurzame energiebron of –bronnen geschikt zijn voor deze buurt. Welke energiebron is dat? Kan dat lokaal? Kan ik zelf meedenken met dit plan? Hoeveel gaat dat kosten? Dat zijn goeie vragen!

Energieonderzoek ReVA

De gemeente wil graag met bewoners samenwerken in dit proces, dat nu nog in de onderzoeksfase is. Om als bewoners mee te kunnen praten, om met oplossingen te komen die de buurt goed doen, heeft Kopgroep 2030 in samenwerking met Duurzaam Den Haag en de Groene Regentes een energieonderzoek laten uitvoeren voor de wijken Regentessekwartier en Valkenboskwartier.

Er is onderzocht: 

- Wat het huidige energieverbruik is in de wijken Regentessekwartier en Valkenboskwartier;  
- in welke mate we energie kunnen besparen;
- wat potentiële bronnen zijn van duurzame warmte binnen de wijken;
- en welk deel van de toekomstige warmtevraag  lokaal opgewekt kan worden.

De resultaten van dit onderzoek presenteren ze op woensdag 24 juni van 20:00 tot 21:00. Dan is er een digitaal vragenuurtje waar het energieonderzoek presenteren en waar iedereen vragen kan stellen.

Dit onderzoek is de start van een proces waarin de bewoners willen meedenken met het wijkenergieplan van de gemeente. Als bewoners hebben zij vanzelfsprekend het beste met de buurt voor en ze willen dan ook samen met alle partijen een wijkenergieplan realiseren dat past bij ReVa en de bewoners. Tijdens het vragenuurtje op 24 juni zullen ze dan ook vragen wie er bij dit proces wil helpen.

Meld je aan!

Meld je aan voor aan voor het Vragenuur Energieonderzoek door een mail te sturen met je naam en postcode naar info@kopgroep2030.nl Je krijgt dan een bericht met instructies hoe je op woensdag 24 juni om 20.00 uur kunt inloggen voor dit vragenuur.

Kopgroep2030 bestaat uit een groep enthousiaste bewoners van Koning- en Regentesseplein en omgeving. Deze bewoners willen graag met alle buurtbewoners aan de slag met meer groen en schone energie in de buurt! Meer info: www.kopgroep2030.nl.

Voor het downloaden van het energieonderzoek, ga je naar: https://www.kopgroep2030.nl/nieuws/energieonderzoek/

NEGB

Duurzaam Den Haag ondersteunt Kopgroep 2030. Lees meer over onze activiteit op onze pagina van Nieuwe Energie en Groen in de Buurt

Meer evenementen

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht