Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Operatie Steenbreek Moerwijk

Waar: Vier Heemskinderenstraat 91 Den Haag 2531 CA Den Haag
natuurEnStadslandbouw
escamp

Deel pagina:

Operatie Steenbreek Moerwijk

Kom 22 September tegels voor plantjes ruilen en een kijkje nemen in de Viertuin in het Puntje van Moerwijk. Want daar zijn de mensen van Geloven in Moerwijk en de Mirtekerk hard bezig om van de Viertuin achter de Mirtekerk in de Vierheemskinderenstraat weer een echte buurttuin te maken. En wanneer beter dan op 22 September: Nationale Burendag!

De initiatiefnemers willen graag een groenere buurt en maken van de Viertuin een plek waar kinderen kunnen leren over de natuur, de buren elkaar kunnen ontmoeten én ook een betere regenwater opvang realiseren. Zo’n actie ondersteunen we natuurlijk graag. 

Wil je ook een groenere (gevel) tuin waar het regenwater sneller weg kan? Kom dan langs met je tuintegels. Van 12-16 uur staat het team van Operatie Steenbreek voor je klaar om je tegels in ontvangst te nemen. Let op, we staan naast de Mirtekerk hoek Vierheemskinderenstraat en Jan de Weerstaat. Nodigen jullie al jullie vrienden/klanten/buren uit? Hoe meer tuintegels we ophalen en planten we kunnen weggeven, hoe beter. 

Groen is gezond!
Een betegelde tuin is lekker praktisch; weinig onderhoud en altijd klaar voor het nieuwe seizoen. Maar al die tegels hebben een negatieve impact op de leefomgeving en biodiversiteit in Den Haag. Meer groen is gezond voor mens en dier, trekt vogels en vlinders aan en zorgt voor een prettiger leefklimaat. Reden genoeg om je tuin wat groener te maken dus. Met de actie ‘Operatie Steenbreek’ kan dat helemaal gratis! 

Duurzaam Den Haag trekt onder de noemer Operatie Steenbreek de wijk in met een grote kar vol planten, waarbij buurtbewoners hun tuintegels gratis voor planten kunnen inleveren. Vanaf 2015 hebben we al meer dan 76.000 tegels omgeruild voor planten. Op naar de 100.000!

Doe je mee? 
Kom zaterdag 22 september tussen 12.00 uur en 16.00 uur naar de Mirtekerk in de Vierheemskinderenstraat in het Puntje van Moerwijk. Neem je tuintegels mee en ruil ze gratis in voor planten!

Voor- en Na-foto's
We zouden het leuk vinden om ‘voor en na’ foto’s te ontvangen! Maak je er een paar van je groene make-over? Die kun je mailen naar:edwin@duurzaamdenhaag.nl

Meer weten over het project Operatie Steenbreek? Lees hier verder!

Evenement website

Meer evenementen

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht