Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Operatie Steenbreek actie rondom Koningsplein Regentessebuurt

Tegel eruit plant erin!

wonenEnLeven
segbroek

Deel pagina:

Operatie Steenbreek actie rondom Koningsplein Regentessebuurt

Het klimaat verandert, tijd voor actie! Zaterdag 13 april 2019 kunnen bewoners van het Koningsplein en de straten eromheen van 11 tot 15 uur op het Koningsplein terecht voor het afhalen van gratis planten en tuinaarde voor een (gevel)tuin bij inlevering van stoeptegels of - klinkers. Ook verkopen we regentonnen voor 10 euro, maar deze zijn al uitverkocht!

Waar wacht je nog op?

Weet je nu al dat je een (gevel)tuin wilt maken? Stuur dan een e-mail met je naam en adres naar: groenezaterdagKPeo@gmail.com. Vul dan het formulier volledig in en verstuur het vóór 25 maart. Je kan ervoor kiezen om de groenbeheerder van de gemeente Den Haag de tegels voor je geveltuin te laten ophalen. Dat scheelt jou weer sjouwen! Er wordt dan ook een mooie opsluitband om je toekomstige geveltuin aangelegd. Deze aanleg gebeurt waarschijnlijk in de week van 8 april. Op de Groene Zaterdag zelf hoef je dan alleen nog maar je gratis planten en tuinaarde op te halen. Tegels of klinkers uit je achtertuin mag je ook inleveren voor planten, maar die moet je wel zelf komen brengen op 13 april.

Koningspleinbuurt vergroent

Het klimaat verandert, de temperatuur stijgt en er komen meer periodes van langdurige droogte. En áls het dan regent zijn de buien kort en hevig. Het regenwater moet worden vastgehouden in plaats van in het riool te verdwijnen. Groene gevels, balkons en galerijen helpen de lucht schoon te houden en zorgen voor verkoeling. Een groene gevel werkt isolerend en kan het binnenklimaat in huis beter maken. Meer groen in de straten houdt het water vast en vertraagt het wegstromen van regenwater het riool in. Help mee de buurt groener te maken en water beter af te voeren en kom op 13 april naar het Koningsplein. Maak je eigen geveltuintje!

Voor meer informatie kan je mailen naar groenezaterdagKPeo@gmail.com

Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Den Haag, Buurtcommissie Koningsplein, Hoogheemraadschap van Delfland. 

Operatie Steenbreek

Samen de verstening van de stad tegengaan, door tuinen, pleinen en straten groener te maken. Tegel eruit, plant erin! Dàt is het motto van de landelijke campagne Operatie Steenbreek. En hoe meer, hoe beter natuurlijk. Veel gemeentes en bewoners in heel Nederland doen al mee. In Den Haag organiseert Stichting Duurzaam Den Haag deze ‘operatie’. In 2018 zijn er maar liefst 13.700 omgeruild voor planten.  Lees meer over deze te gekke acties!

Meer evenementen

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht