Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Online webinar Groene Tuin in Hollandse Duinen

Meld je aan!

water
online

Deel pagina:

Online webinar Groene Tuin in Hollandse Duinen

Woon jij in Nationaal Park Hollandse Duinen, het gebied tussen Hoek van Holland en Hillegom? En heb je een tuin of balkon? Nationaal Park Hollandse Duinen roept je op daar een ‘Groene Tuin in Hollandse Duinen’ van te maken. Waarom eigenlijk?

We worstelen met milieuthema’s zoals klimaatverandering, hogere temperaturen in de stad, wateroverlast bij hevige regenval en grote hoeveelheden CO2 en fijnstof in de lucht. Al deze dingen hebben invloed op onze gezondheid. De oplossing? Meer groen! Als we allemaal een derde van onze tuin zouden betegelen en de rest met groen zouden inrichten, dan krijgen we er in Nederland een natuurgebied zo groot als het Nationaal Park de Hoge Veluwe erbij. En als je samen de straat of buurt groener maakt, dan krijg je ook meer sociale binding met je medebewoners: groen is gezelligheid.

An van Veen (Staatsbosbeheer) vertelt hoe je door je tuin te vergroenen de natuur in Nederland kan helpen versterken. Tuincentra krijgen jaarlijks 60 miljoen bezoekers.

Brenda Horstra (Tuinbranche NL) vertelt over de rol die tuincentra vervullen. De tuin kan dé plek zijn om biodiversiteit te bevorderen én om water- en hittestress op te lossen. Hoe maak je de bezoeker bewust van de grote bijdrage die een tuin kan leveren?

Max de Corte van Moestuinman zorgt dat je gelijk kan starten. Hij geeft antwoord op al je vragen. Welke grond heeft mijn tuin? Welke planten kan ik het beste mee beginnen? Stuur je vragen vooraf naar ons op! Max behandelt zoveel mogelijk vragen en geeft jou de inspiratie en tips om gelijk aan de slag te gaan.

Aanmelden & vragen

Voor dit webinar hoef je de deur niet uit. Hij vindt namelijk volledig online plaats op 20 april. We starten om 19:30 uur tot ongeveer 20:30 uur. Ben jij erbij?

Aanmelden kan via deze link: https://www.zelfdoeninzh.nl/webinargroenetuin

Voel je vrij de link te delen binnen je netwerk. Graag zelfs!

Meer informatie: https://www.groenetuinen.nu/agenda/

Meer evenementen

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht