Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Jongeren in gesprek met de gemeente over schone energie

Praat en denk mee over de Haagse transitievisie warmte

water
centrum

Deel pagina:

Jongeren in gesprek met de gemeente over schone energie

Hoe stapt de gemeente over op schone energie? Wat kunnen we hier samen aan doen? Laat van je horen en deel je ideeën met de gemeente! Kom op donderdag 7 april vanaf 19:30 uur naar The Student Hotel en ga in gesprek met de gemeente, experts en andere jongeren.

Den Haag wil een duurzame stad zijn die klaar is voor de toekomst. Een toekomst waarin huizen worden verwarmd met schone energie in plaats van met fossiele brandstoffen. Denk jíj mee over deze verandering?

Met zijn allen willen we klimaatverandering tegengaan. Er is tenslotte maar één aarde! De jongeren van nu zijn de generatie die over 50 jaar de gevolgen van klimaatverandering hard gaan merken. Warmere zomers, warmere winters en meer stormen en tornado’s. Bovendien smelten de ijskappen harder en komen er meer overstromingen. Niet zo fijn als je land onder zeeniveau ligt.

Daarom gaan we nú aan de slag, zodat we het later ook nog prettig hebben. De gemeente zet in op het isoleren van huizen en gebouwen, zodat de vraag naar warmte vermindert en dus ook de vraag naar fossiele brandstoffen. We stappen over op duurzame bronnen om te verwarmen, zoals aardwarmte en zonne-energie.

Over deze overstap heeft de gemeente op 23 februari 2022 een conceptplan gepubliceerd: de Transitievisie Warmte. We vragen iedereen in Den Haag om op de Transitievisie Warmte te reageren in een inspraakprocedure.

Wellicht roept dit veel vragen bij je op:

  • Wat zijn de plannen voor mijn wijk?
  • Wat is de rol van jongeren hierin: Ik heb geen eigen woning, hoe kan ik dan toch bijdragen aan deze transitie?
  • Hoe kan ik de verhuurder van mijn huis zover krijgen dat er iets wordt gedaan aan isolatie?
  • Hoe kan ik energie besparen in mijn woning?
  • Kan ik meedoen aan coöperaties die schone energie opwekken?

Al dit soort vragen kun je stellen tijdens de bijeenkomst. Dus: wil je weten wat jíj kunt doen? Wil jíj je mening laten horen? Kom dan naar de bijeenkomst op donderdag 7 april in The Student Hotel, van 19:30 tot 21:00. Ga in gesprek met de gemeente, experts en andere jongeren.

Denk mee! Wil je erbij zijn? Meld je via deze link aan!

Meer evenementen

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht