Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Eetbaar Balkon en Dakterras

Ga gezonde groenten, kruiden en bessen op je balkon telen

Waar: Eetbaar Park (Zuiderpark) bij Vreeswijkstraat 60 Den Haag 2546 CA
natuurEnStadslandbouw
centrum

Deel pagina:

Eetbaar Balkon en Dakterras

workshop met Ishi Crosby

Hoewel Permacultuur vooral gaat om meer permanente systemen in en op de grond, is het ook op kleinere schaal toepasbaar. Permacultuur in potten en bakken dus. Het heeft zo z'n beperkingen en uitdagingen, maar er is echt meer mogelijk dan vaak gedacht wordt, ook als het gaat om een natuurlijk evenwicht. Een groen balkon kan divers eetbaars te oogsten bieden maar je ook helpen aan een aangenamer balkon- en binnenklimaat.

  • In deze workshop kijken we naar de mogelijkheden van je balkon of terras (afmetingen, ligging ten opzichte van zon en wind).
  • De potten en bakken voor je groente, kruiden, fruit en bloemen (materiaal, afmetingen, gewicht)
  • De grond in je potten en bakken
  • Water op je balkon
  • Beplanting (eenjarige en vaste planten)
  • Verzorging en onderhoud
  • Mogelijke problemen

Ook hier kunnen de Permacultuur Ontwerpprincipes toegepast worden om tot een maximale situatie te kunnen komen. Natuurlijk is een voedselbos op je balkon niet mogelijk, maar het kan wel een plek zijn waar je regelmatig wat slablaadjes voor je salade of sandwich vandaan haalt, wat verse theeblaadjes, wat verse kruiden voor in de soep, en mogelijk enkele porties aardbeien en/of een maaltje peulvruchten. Elk balkon is weer anders (gelegen) en er is niet één strakke formule voor je aanpak. We helpen je op weg om je mogelijkheden en wensen helder te krijgen en tot een realistisch plan van aanpak te komen. Ook geven we je tips waar je de juiste planten vandaan zou kunnen halen.      Aan het eind van de workshop ga je vol goede moed naar huis en wellicht heb je al een maandje later de eerste voorzichtige oogst. Van ons krijg je alvast een kleine collectie zaden mee.

Ishi Crosby is Permacultuur-docent en -ontwerper en is en was betrokken bij talloze projecten in binnen- en buitenland.

Evenement website

Meer evenementen

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht