Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Ander Geld

Goed Geld Salon over Community Currencies in Café Utopie, Ruimte voor Idealen.

Waar: Waldeck Pyrmontkade 116 Den Haag 2518JR
circulaireEconomie
centrum

Deel pagina:

Ander Geld

In Nederland bestaan diverse alternatieve munten als aanvulling op of vervanging van de euro. Als je zelf geld uitgeeft kan je ook de onderliggende regels veranderen. Wat drijft deze community currencies? Hoe werken ze, verschillen ze en versterken ze elkaar?

Met Heidi Leenaarts (United Economy - duurzame munt in Nederland), Arie Smitskamp (Dam - lokale munt in Rotterdam), Joeri Oudshoorn (Timebank - Rekenen in uren i.p.v. geld) en José Bosch (Haagse Knaak, een initiatief van de Hofpas).

Toegang gratis. Café Utopie, Waldeck Pyrmontkade 116, Den Haag. Zaal open 19:00, start programma 19.30 uur. Aanmelden: Mail kees@utopie.nl


Goed Geld Salon is een programmareeks over geld en economie; met theorie, praktische alternatieven, debat en kunstzinnige interventies. Hoe geld werkt is geen natuurwet, maar mensenwerk en heeft veel consequenties voor onze cultuur, het milieu en de groter wordende kloof tussen arm en rijk. In de Goed Geld Salon ligt ons geldsysteem op de snijtafel. Iedere keer vanuit een ander perspectief en iedere keer met andere chirurgen aan zet. Wat is geld eigenlijk en is het systeem te hacken?

Evenement website

Meer evenementen

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht