Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

6.000 gratis bomen op te halen bij de eerste Haagse bomenhub

Groenste drive-through ooit!

natuurEnStadslandbouw
laak

Deel pagina:

6.000 gratis bomen op te halen bij de eerste Haagse bomenhub

Op zaterdag 5 februari kunnen bewoners van Den Haag tussen 13.00 en 16.00 uur 6.000 gratis bomen ophalen bij de eerste Haagse bomenhub in de Binckhorst. Deze actie is onderdeel van Meer Bomen Nu, een landelijke campagne van Urgenda om Nederland sneller te vergroenen. Op de bomenhub worden jonge boompjes die ergens anders overtallig of ongewenst zijn tijdelijk ingekuild, voordat ze een permanente plek krijgen bij boeren en bewoners die ze willen planten. De weggeefactie is een samenwerking tussen Meer Bomen Nu, Duurzaam Den Haag, Milieufederatie Zuid-Holland en de bewonersorganisatie I’m Binck.

Meld je aan voor een gratis boom
Als bewoner van Den Haag kan je je aanmelden voor één of meerdere gratis bomen via meerbomen.nu/haagsebomenhub. De bomenhub, waar de bomen op 5 februari op te halen zijn, bevindt zich op de CarWeide in de Binkhorst tegenover Castorstraat 4. Bij de bomenhub komt een rotonde en daar zet een vrijwilliger een boom in je achterbak of fietstas. Deze groene drive-through is volledig coronaproof! De hub is ook op de fiets goed bereikbaar. Dat is wel zo duurzaam. De zaailingen die uitgedeeld worden zijn tussen de halve en anderhalve meter groot en de kleinere passen in een fietstas. Je mag zoveel bomen meenemen als je maar wilt, zolang de voorraad strekt.

Meer Bomen Nu zet zich in voor meer bomen in Nederland
Deze weggeefactie en de bomenhub zijn onderdeel van de Meer Bomen Nu Campagne, die als doel heeft in totaal 15.000 boompjes uit te delen aan inwoners van Den Haag. De organisatie verzamelt zaailingen uit natuurgebieden en gemeenteparken, om deze vervolgens gratis weg te geven aan boeren en bewoners die bomen willen planten. In het hele land groeien jonge boompjes en struiken op plekken waar ze geen kans hebben. Te dicht op elkaar, te dicht bij het pad of op een bouwlocatie. Vrijwilligers van Meer Bomen Nu komen de jonge boompjes redden. Ook in de parken den Den Haag zijn ze actief. Wil jij Meer Bomen Nu helpen? Je kunt je aanmelden als vrijwilliger op www.meerbomen.nu

Bewonersorganisatie I’m Bink vergroent de Binkhorst
Een bomenhub is een tijdelijke logeerplek voor bomen. Zaailingen kunnen hier vervolgens worden opgehaald, maar bewoners kunnen ook ongewenste zaailingen uit de tuin inleveren. De kavel van de bomenhub is van bewonersorganisatie I’m Binck. Deze groep actieve bewoners zetten zich in om de buurt, waar hevig wordt gebouwd, te vergroenen. De bomenhub, waarvandaan geredde zaailingen de komende 5 jaar worden herplant en uitgedeeld, is hier een belangrijk onderdeel van. Daarnaast plant I’m Binck op de CarWeide ook honderden blijvende bomen aan.

Meer evenementen

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht