Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Ga snel aan de slag: de 5 meest besparende maatregelen

Check ze hieronder!

Ga snel aan de slag: de 5 meest besparende maatregelen

Wil je snel duurzaam aan de slag? Begin dan met het energiezuinig maken van je gebouw!  Er zijn veel tools om te achterhalen wat voor jouw bedrijf de slimste investeringen zijn om energie te besparen in je gebouw. De vijf meest voorkomende besparende maatregelen voor een bedrijfsgebouw staan hier op een rij. Ledverlichting staat met afstand op nummer 1. Heb je nog geen led? Wacht niet tot de lampen stuk gaan, je bespaart al vanaf dag 1 zodra je overstapt op led. Op deze manier kan je geld verdienen met duurzaam ondernemen!

De 5 meest besparende maatregelen

 Er zijn tientallen maatregelen om energie te besparen. De top 5 maatregelen op een rij:

  1. TL-ledverlichting installeren.
  2. Optimaliseren van de klimaatinstallatie. Ieder gebouw heeft een eigen gebouwbeheersysteem. Als de functie van een gebouw verandert, staat dat systeem vaak niet meer optimaal ingesteld. Klopt de klimaatinstallatie nog bij de functie van het gebouw?
  3. Energiemanagement en energiezorg. Hoeveel energie gebruikt jouw bedrijf, en wanneer? Door goed in kaart te brengen hoe energie verbruikt wordt, kun je beter je energie inkopen.
  4. Je ruimtegebruik optimaliseren. Is er een grote vergaderkamer die nooit gebruikt wordt? Zonde van de warmte die daar naartoe gaat. Gebruik alle ruimtes zo optimaal mogelijk, dat scheelt behoorlijk.
  5. Je thermostaat/verwarming laag instellen. Wanneer ga je naar huis, dus wanneer kan de thermostaat al beginnen met afkoelen? Staat de verwarming in de zomer ook aan? Een goede instelling zorgt snel voor besparing.

De voordelen van ledverlichting

Zodra ledverlichting is geïnstalleerd bespaar je geld op je energierekening. Daarnaast gaan de  kosten van het onderhoud en vervanging omlaag. Weet je hoe lang jouw lampen nu meegaan? Een gemiddelde halogeenlamp gaat 3000 uur mee, en een spaarlamp tot 10.000 uur. Maar let op: een ledlamp gaat gemiddeld zelfs 20.000 uur mee!

Bedenk daarnaast dat een ledlamp van 6 Watt hetzelfde licht geeft als een halogeenlamp van 30 Watt. Dat is voordelig, want één ledlamp kost ongeveer €4,- per jaar aan energie en één halogeenlamp €18,50 per jaar (uitgaande van €0,22 per kWh). Hoeveel lampen hangen er in jouw bedrijf ? Dus hoeveel kun je gaan besparen?

Wil je Led zelf aanschaffen? Kijk hier hoe Peter Kalkman van Kalkman Kaasspecialist dat gedaan heeft. Led kost minder dan dat het op het eerste gezicht lijkt. De BTW van 21% wordt verrekend met de belastingdienst. Daarnaast zijn er investeringsregelingen zoals de Energie-investeringsaftrek (EIA), Kleinschaligheids-investeringsaftrek (KIA) en de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Door gebruik te maken van  deze regelingen zijn de netto kosten een stuk lager en verdien je de investering binnen 2 tot 5 jaar terug. 

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht