Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

De Sushimeisjes - 'Wij vinden het heel normaal dat een ondernemer zijn best doet voor duurzaamheid'

Bij de Sushimeisjes wordt je bestelling per racefiets gebracht

De Sushimeisjes - 'Wij vinden het heel normaal dat een ondernemer zijn best doet voor duurzaamheid'

Wie: Lisa en Nicole
Bedrijf: De Sushimeisjes
Wat: Sushirestaurant

Wat doe jij op het vlak van duurzaamheid in Den Haag?

"Voor de bezorging van onze bestellingen werken wij samen met een bedrijf dat racefietsen gebruikt. We kopen onze producten in bij lokale leveranciers, zodat er zo min mogelijk sprake is van vervuilend transport. We proberen zoveel mogelijk duurzame apparaten te gebruiken en scheiden ons afval. We doen dit om verantwoord te ondernemen. Je hebt als ondernemer al snel een grotere ecologische voetafdruk dan iemand thuis, en ik denk dat dat ook een reden is dat wij die verantwoordelijkheid voelen. Wij vinden het eigenlijk heel normaal dat een ondernemer zijn best doet omtrent duurzaamheid. Het mooiste wat we meemaken is de drukte in het bedrijf. Daarmee komen we gelijk aan bij onze dalen. Soms kan het onverwachts te druk zijn en dan hebben we ons daar nog niet goed op kunnen voorbereiden. Helaas kunnen we niet volledig duurzaam zijn. Zo kunnen we bijvoorbeeld geen volledige duurzame vis kopen, want de vishandel heeft dat gewoon ook niet. We proberen iedere week kritisch te kijken naar wat er vernieuwd kan worden. Daar leren we veel van."

Met wie werk je samen op het gebied van duurzaamheid in Den Haag?

"Onze leveranciers, onze bezorgers en laatst is de gemeente Den Haag langs geweest om een check te doen. We kregen toen advies over een aantal zaken. We weten dat ondernemers hier in de buurt regelmatig samenkomen, maar dit gebeurt meestal op tijden dat wij niet kunnen omdat we op de zaak zijn."

Wat heb je nog nodig om jouw doel beter te kunnen bereiken?

"We vinden duurzaamheid belangrijk, maar we hebben niet echt zicht op wat we precies nog meer kunnen verbeteren. We hebben al veel gedaan om de onderneming te verduurzamen, maar er kan waarschijnlijk wel meer. We zouden graag zaakgerichte informatie krijgen om te kijken wat de mogelijkheden zijn."

Wil je meer weten over De Sushimeisjes? Check: www.desushimeisjes.nl  Wil jij net als Lisa en Nicole ook duurzaam ondernemen? Neem dan eens een kijkje op duurzaamdenhaag.nl/duurzaamondernemen

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht