Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!
Aangemaakt op: 4 jun. 2020

Wereldmilieudag: zo dragen DDH-medewerkers bij aan een beter milieu

Deel pagina:

Wereldmilieudag: zo dragen DDH-medewerkers bij aan een beter milieu

Wereldmilieudag wordt sinds 1974 jaarlijks op 5 juni door de Verenigde Naties georganiseerd. 

Deze datum werd gekozen vanwege het begin van de eerste internationale milieuconferentie in Stockholm van 5 t/m 16 juni 1972 waarbij de UNEP (United Nations Environment Programme) werd opgericht. Tegenwoordig wordt in meer dan 100 landen 'Wereldmilieudag' gehouden, waarbij mensen worden aangespoord actie te ondernemen om het milieu te verbeteren. 

Een mooi haakje om te laten zien welke acties de medewerkers van Duurzaam Den Haag thuis ondernemen om bij te dragen aan een schonere leefomgeving. 

Cas (communicatiemedewerker): Wij gooien thuis altijd ons GFT afval op de gemeenschappelijke composthoop. En met deze compost worden de gemeenschappelijke tuintjes in ons hofje gevoed. Daarnaast staan hebben we een aantal grote regentonnen staan die we veel gebruiken. In deze tuintjes staan een hele hoop groenten en kruiden waar we allemaal gebruik van maken. Hierdoor hebben we een hele mooie groene omgeving, midden in de stad. En uiteraard een goed doel voor ons groenafval.

Tom (projectleider): Niet alleen vanwege de prijs, maar ook met het idee dat veel spullen vaak een prima tweede, soms zelfs derde leven kunnen hebben, maak ik graag gebruik van Marktplaats (een blik in en om mijn huis: eigen fiets, kinderfiets, bankstel, zitje op balkon, hoogslaper, bureau en bureaustoel, lamp boven eettafel, om maar wat te noemen.)

Anouk (communicatieadviseur): Sinds twee jaar koop ik geen fast fashion meer (dus shop ik niet meer bij de grote winkelketens als H&M en Zara), maar koop ik kleding die onder eerlijke arbeidsomstandigheden zijn gemaakt en met een klein(ere) impact op het milieu. Een super goede start om je zoektocht naar deze fair fashion te beginnen is dé zoekmachine voor duurzame mode: https://www.projectcece.nl/ 

Charlotte (projectleider): Ik heb thuis radiatorfolie met magneetjes bevestigd, heel handig! En radiatorventilatoren in de convectorput van de verwarming geïnstalleerd, zodat mijn energie-gebruik lager is.

Amber(projectleider): Wij hebben een groen dak laten aanleggen. Groene daken hebben zoveel voordelen: betere isolatie, langere levensduur voor het dak en het is een ideale waterbuffer. En nog een leuke tip voor als je kinderen hebt: kinderkleding en -speelgoed ruilen. Dat heb je op locatie (nu met corona even niet helaas), maar je kan ook een pakketje bestellen of inleveren via https://www.krijgdekleertjes.nl

Het dak bij Amber thuis is nu groen


Geschreven door:
Anouk Dehue
Anouk Dehue
 -

“Bij mij kun je terecht voor: communicatie en ondersteuning van bewonersinitiatieven.”

Neem contact op met:
T 0646074434 | anouk@duurzaamdenhaag.nl |
Bekijk profiel

Meer blog

'Maai mei niet' voor bloemen en bijen

'Maai mei niet' voor bloemen en bijen

Tijdens de hele maand mei laten we gezamenlijk het gazon groeien en maaien we minder om vlinders,...

Lees verder
Biodiversiteit in de stad: wat kun je zelf doen?

Biodiversiteit in de stad: wat kun je zelf doen?

De eerste lekkere dagen van het jaar zijn aangebroken. Dat betekent dat iedereen druk bezig is de...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht