Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!
Aangemaakt op: 20 jul. 2020

Vijf groene tips in Den Haag voor de zomervakantie

Ontdek nieuwe plekken in de stad

Deel pagina:

Vijf groene tips in Den Haag voor de zomervakantie

Yeah, de zomervakantie is begonnen! Omdat het toch een andere zomer is vanwege Covid-19, hebben we voor jou (en de kids) vijf leuke, groene tips in de buurt. Voor deze duurzame big five hoef je niet naar Zuid-Afrika te vliegen. Maar let op, houd tijdens je uitje wel de RIVM-maatregelen in acht! Veel plezier!

1. Groene hofjes en stadstuinen, de parels van deze stad.

De Nutstuin

In Den Haag zijn heel veel verstopte, groene parels te vinden. Hier kan je heerlijk rondlopen in het groen, de kinderen laten spelen of lekker picknicken. Ken jij bijvoorbeeld de Nutstuin al? Midden in het centrum waan je je in een oase van groen, vol met bloemen, vlinders en bijen. Daarnaast kan je hier een heerlijke lunch eten bij Juni Café (vanaf 17 augstus weer open)! De Juni-koks kopen zoveel mogelijk producten bij kleine ondernemers uit de buurt en maken zich hard voor een no-waste-aanpak. 

Emma's hof

Ga eens een kijkje nemen in Emma's Hof in de Galileïstraat. De Stichting Stadstuin Emma’s Hof kocht met de hulp van veel subsidiegevers het terrein en het gebouw. In februari 2010 werd het gebouw gesloopt. Daarna is een prachtige, openbaar toegankelijke stadstuin aangelegd. De duurzaam ingerichte tuin biedt een rustplek voor volwassenen en een natuurlijke speelplek voor jonge kinderen. Door het jaar heen worden er enkele kleinschalige optredens verzorgd. 

Ook het Jacobahof aan de Jacobastraat is een verborgen parel met een kleine kinderboerderij, modderkeuken, moestuintjes en stadsimker.

Groene stadswandeling

Of maak een groene stadswandeling en ontdek nog meer parels zoals buurtparkje Wagenstraat.

Ook het Jacobahof aan de Jacobastraat is een verborgen parel met een kleine kinderboerderij en speeltuin

2. Duurzame initiatieven aan zee

The Shore

Groot en klein kunnen in de zomer terecht bij de Scheveningse surfschool The Shore: een surfschool waar iedereen welkom is voor surflessen, goede koffie en lekkere ‘fluffy’ biologische pannenkoeken. Of voor een cultureel programma waarbij The Shore samenwerkt met lokale kunstenaars en muzikanten. Duurzaamheid staat bij The Shore voorop. Eerder spraken we de eigenaren over hun duurzame missie. 

Het DDH-team in actie met surfboards bij The Shore

TrashUre Hunt

Op de Scheveningse boulevard is een heel leuk museum waar je bijzondere kunst kan bekijken: TrashUre Hunt. Deze kunst is gemaakt met zwerfafval van het strand. Je kan ook zelf op avontuur. Wat dacht je van TrashUre Hunt Schattenjachten? Iedereen die meedoet is een heuse piraat, op zoek naar schatten die niet in de natuur thuis horen. Geen blikjes, stukken speelgoed, plastic, sigarettenpeuken en verdwaalde patatbakjes meer op 't strand! 

3. Museon 

Dit Haagse museum heeft verschillende tentoonstelling over duurzaamheid. Ze behandelen onderwerpen die ons allemaal bezighouden: een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en hoe we op deze planeet samen kunnen leven. Tot 2021 kan je de tentoonstelling Planet or Plastic bekijken. Een verzameling van foto’s over plastic – van productie en gebruik tot zwerfafval. Wist je dat het gebouw van het Museon ook duurzaam is? Vorig jaar ontdekten we hun groene daken!

Een van de groene daken van het Museon

4. Eerlijk winkelen

Kledingstukken die lang meegaan en op een verantwoordelijke manier -met aandacht voor mens en milieu- zijn gemaakt. Waar vind je die in Den Haag? Loop de Eerlijk Winkel route en ontdek waar je in de stad fair fashion en/ of tweedehandskleding kan kopen. 

5. Maak zelf kiemhoofdjes! 

In een afgelopen livestream vertelde DDH'er Linde hoe je in 5 stappen een kiemhoofdje kunt maken. Het enige wat je nodig hebt voor deze leuke activiteit is:

- Aarde
- Kiemzaadjes
- Een oud bakje of jampotje
- Plantenspuit of gietertje
- Gekleurd papier
- Lijm
- Schaar

Heb jij nog een leuke tip om duurzaam te doen in de stad? Mail 'm naar redactie@duurzaamdenhaag.nl

Geschreven door:
Anouk Dehue
Anouk Dehue
 -

“Bij mij kun je terecht voor: communicatie en ondersteuning van bewonersinitiatieven.”

Neem contact op met:
T 0646074434 | anouk@duurzaamdenhaag.nl |
Bekijk profiel

Meer blog

'Maai mei niet' voor bloemen en bijen

'Maai mei niet' voor bloemen en bijen

Tijdens de hele maand mei laten we gezamenlijk het gazon groeien en maaien we minder om vlinders,...

Lees verder
Biodiversiteit in de stad: wat kun je zelf doen?

Biodiversiteit in de stad: wat kun je zelf doen?

De eerste lekkere dagen van het jaar zijn aangebroken. Dat betekent dat iedereen druk bezig is de...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht