Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!
Aangemaakt op: 13 feb. 2020

Valentijnsdag vieren op een duurzame manier? Wij geven je 5 tips

Wij vertellen je hoe je tijdens valentijn ook een steentje bij kan dragen aan een betere wereld.

Deel pagina:

Valentijnsdag vieren op een duurzame manier? Wij geven je 5 tips

Bloemen, chocolade en romantische etentjes: het is weer Valentijnsdag! We mogen weer alles uit de kast trekken om onze liefde aan elkaar te tonen. Wil je naast je valentijn ook het klimaat verwennen? Dan hebben wij hier vijf tips voor een duurzame Valentijnsdag.

1. Romantisch uiteten? Kies voor een duurzaam restaurant

 Wil je romantisch met je valentijn een hapje eten? In Den Haag zijn genoeg restaurants die zich inzetten voor een kleinere voetafdruk. Zo zijn er bijvoorbeeld restaurants die eten redden en voedselverspilling tegen gaan, zoals InStock. Of ga heerlijk tafelen bij een restaurant waar er op een energiezuinige manier gekookt wordt, zoals restaurant Zebedeus waar ze op inductie koken.

2. Maak zelf je “groene” diner

Verras je valentijn met een romantisch diner aan je eigen eettafel! Als je de romantiek in huis wil halen kunnen kaarsen natuurlijk niet ontbreken. Ga dan wel voor kaarsen van bijenwas. Deze ruiken superlekker en hebben een veel kleinere voetafdruk.

Ook kan je hier bij Duurzaam Den Haag een inductiekookplaat lenen. Het gerecht dat je hierop kookt bevat niet alleen je liefde voor je valentijn, maar ook die voor het milieu!

3. Kies voor een duurzaam cadeautje

Bij valentijn horen natuurlijk ook bloemen. Alleen bloemen gaan niet lang mee en zijn helaas niet zo goed voor het milieu. Kijk in plaats van bloemen eens naar een leuke plant! Een plant gaat veel langer mee en je hebt ze in alle kleuren en maten. Daarnaast zijn ze ook nog eens veel beter voor de wereld.

Wil je je valentijn nou toch heel graag bloemen geven, maar ook iets duurzaams? Pak dan groots uit en geef je valentijn 10 maan bloemen! De Bee Foundation zorgt ervoor dat van al deze bloemen een oase voor bijen wordt aangelegd. Deze beestjes zijn superbelangrijk voor onze voedingsgewassen. De bloemenoase voorziet de bijen het voedsel dat ze nodig hebben om te overleven. 

4. Een romantisch uitje? Zoek de buitenlucht op!

Wil je met Valentijnsdag romantisch op pad? Zoek dan de natuur op. Denk bijvoorbeeld aan een leuk fietstochtje door de duinen of een wandeling door het bos. Een ervaring met elkaar is veel waardevoller dan het zoveelste flesje parfum. En van consuminderen gaat je groene  hartje zeker sneller kloppen. Nadat jullie buiten van de natuur genoten hebben, is er altijd wel een leuk duurzaam eettentje waar je samen lekker kunt aanschuiven.  

5. Niet te vergeten: chocola!

Chocolade en Valentijnsdag gaan hand in hand. Liefde gaat immers door de maag. Het ligt overal in de schappen in alle vormen en smaken. Wil jij je valentijn een lekker doosje chocola geven om je liefde te tonen? Kies dan voor chocolade met een duurzaam keurmerk, zoals Fairtrade, EKO of Rainforest Alliance.  Dan maak je niet alleen je partner, maar ook de wereld een stukje blijer. 

 

Meer blog

Joris Wijsmuller nieuwe directeur-bestuurder Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Joris Wijsmuller nieuwe directeur-bestuurder Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Vertrekkend directeur Heleen Weening is heel blij met haar nieuwe opvolger

Lees verder
'Help mensen met hun problemen, dan komt duurzaamheid vanzelf'

'Help mensen met hun problemen, dan komt duurzaamheid vanzelf'

Voorlopers verduurzamen toch wel, die hoef je niet te helpen. De grote massa, daar gaat het om. Dat...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht