Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!
Aangemaakt op: 28 jan. 2016

Fanatieke fixed gear riders bezorgen je maaltijd

Rutger wil met zijn fietskoeriersdienst Vince.Delivery wil hij de stad een stukje duurzamer maken

Deel pagina:

Fanatieke fixed gear riders bezorgen je maaltijd


We interviewden Rutger de Jong, Duurzaam Den Haag Ambassadeur voor vervoer. Rutger heeft in Den Haag de bezorgdienst ‘Vince.Delivery’ opgezet: waarbij fanatieke fixed gear riders je een gezonde maaltijd van bijvoorbeeld De Sushimeisjes of Karsten & Kuiper komen brengen met een glimlach van oor tot oor. Rutger over de stad een stukje duurzamer maken, passie voor bewegen en ondernemen met bezieling:

Rutger heeft altijd al interesse gehad in gezond leven. Van de juiste keuzes maken wat betreft voeding tot sporten. Hij is dan ook geen type voor een 9-17 job: “Ik heb het geprobeerd, door bij de start-up Scoupy te werken, maar ik voelde al snel dat ik echt iets voor mezelf moest beginnen. Iets waar ik achter sta, wat klopt, waar ik goed in ben. Waar ik mijn creatieve ei in kwijt kan en waarmee ik ook nog eens de aarde (of in ieder geval de stad) een stukje beter maak.”

Vince.Delivery3.jpg#asset:742:width670Fi

Bezorgdienst

In Zuid Oost Azië en Amerika bestaan er veel start-ups die alles wat je kan bedenken binnen 30 minuten bezorgen, van ingrediënten om mee te koken tot een nieuw paar sokken: “Ik was hierdoor geïnspireerd en zette een website op waarop je een ‘personal shopper’ op pad kon sturen met de fiets, om dit te halen. Dit werkte totaal niet maar ik gaf niet op!”

Rutger kent een chef bij Karsten & Kuiper, die gaf hem vorig jaar de tip om te praten met haar baas: “Karsten & Kuiper wilden maaltijden gaan bezorgen maar wisten niet hoe. Na een tof gesprek zijn we met elkaar in zee gegaan. Binnen twee weken zat ik al op de fiets met hun bestellingen! Zo snel kan het gaan. Gewoon lekker ouderwets op een simpele stadsfiets met een geïmproviseerde houten krat en een zelfgemaakte isolatietas.”

Het balletje ging rollen en op het moment bezorgd Vince.Delivery (zijn tweede naam is Vincent) voor meerdere restaurants zoals

Karsten-Kuiper.png#asset:736:width670Fit

Sticky-Rice.png#asset:738:width670Fit


Focus op duurzaam bezorgen

Rutger: “Vince.Delivery heeft een focus puur op bezorgen. De bestellingen komen bij de restaurants binnen via de eigen website van het restaurant of via Thuisbezorgd. Zij maken het klaar, wij komen langs met de fiets en brengen het naar de klant op een duurzame, leuke manier: met de fixed gear fiets!” - een super lichte fiets waarvan alle overbodige extra’s zijn gestript.

Vince.Delivery-28.jpg#asset:739:width670

Fixed gear

Hoe komt hij aan die delegatie fixed gear riders? Op het Fietsbelfestival raakte Rutger in gesprek met een fixed gear rider over zijn fietskoeriersdienst. Rutger: “Hij reageerde super enthousiast en vroeg of ik misschien op zoek was naar koeriers. Deze mensen hebben zo’n enorme passie voor fietsen en de hele scene eromheen. Toen dacht ik: er zijn vast meer mensen die dit gaaf vinden om te doen… Bestellingen rondrijden op hun geliefde fixed gear fiets. Van hobby maken ze zo hun werk/bijbaan! Zo is het balletje gaan rollen. Op het moment heb ik een een stuk 0f 30 bezorgers, allemaal met eigen fixed gear fiets, met een professionele box om alles warm (of koud) te houden achterop gemonteerd.”

Ondernemen met bezieling

Ouderwetse koeriersdiensten met scooters: dat is natuurlijk helemaal niet meer van deze tijd. Het zijn 'bezorg fabrieken' zonder bezieling.

Rutger: “Vince.Delivery is ontstaan uit een passie voor food. Door mijn koeriers ben ik echt in de fiets scene gedoken.Fietsen is volgens mij een duurzame manier van bezorgen die dichtbij het hart ligt van wat mensen nu belangrijk vinden: gezond leven. Ik zorg er ook voor dat wat wij brengen, klopt met wat we uitstralen. Ik bezorg bijvoorbeeld niet voor een shoarma zaak of fastfood zaak die bestelling na bestelling eruit doen zonder passie. Ik geloof dan ook in een dienst waarin iedereen blij is. Mijn koeriers zijn echt enthousiast over hun baan, de restaurants en klanten zijn blij met de bezorging en het is ook nog eens goed voor de stad!”

Vince.Delivery-25.jpg#asset:740:width670

Het mooiste vindt Rutger aan zijn manier van ondernemen dat hij naast het feit dat hij de stad een stukje duurzamer maakt, ook nog eens duurzame horecaondernemers kan helpen om hun producten aan heel Den Haag aan te bieden.

Rutger: “Ik vind het gaaf dat ik daarmee ook nog eens heel veel mensen een alternatief kan aanbieden voor al het ongezonde fast-food wat er nu via bezorgdiensten wordt thuisbezorgd. Op die manier kan ik een kleine bijdrage leveren aan een gezond en duurzaam Den Haag!”

Blije bezorgers

Natuurlijk namen we zelf de proef op de som, door een bestelling te plaatsen bij de Sushimeisjes. Op de afgesproken tijd stond bezorger Pieter met zijn knalrode fixie en een kersverse gezonde maaltijd voor de deur, met een glimlach van oor tot oor, ondanks de regen. Tussen de reviews van Karsten & Kuiper op Thuisbezorgd stonden ook een paar leuke reacties:

“Geweldig eten, fantastische kwaliteit, bezorgd met een grote glimlach, waren er maar meer van dit soort pareltjes!”

“Voor mij is dit de beste bezorgzaak van Den Haag. Gezond, eerlijk en bovenal lekker eten wat ook nog eens bezorgd wordt met gave snelle fietsen. Een verademing t.o.v. al dat ongezonde fastfood dat per scooter wordt bezorgd. Aanrader!”

Vince.Delivery-Koeriers.jpg#asset:741:wi


Tips van Rutger voor mensen die betere keuzes willen maken wat betreft vervoer:

Ga eens op de fiets naar je werk!

  • Fiets je elke dag 5 tot 10 kilometer naar je werk? Probeer in de zomer elke keer een andere route te kiezen - dan krijg je zoveel meer waardering voor je omgeving, waar je woont, werkt, etc.
  • Voor 100-200 euro heb je een leuke racefiets via marktplaats. Als je daar de eerste keer op gaat zitten ben je om: geweldig!


Meer blog

Joris Wijsmuller nieuwe directeur-bestuurder Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Joris Wijsmuller nieuwe directeur-bestuurder Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Vertrekkend directeur Heleen Weening is heel blij met haar nieuwe opvolger

Lees verder
'Help mensen met hun problemen, dan komt duurzaamheid vanzelf'

'Help mensen met hun problemen, dan komt duurzaamheid vanzelf'

Voorlopers verduurzamen toch wel, die hoef je niet te helpen. De grote massa, daar gaat het om. Dat...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht