Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Jubileumjaar Operatie Steenbreek van start

Alle tuinen groen. Help Den Haag vergroenen en ontstenen!

Deel pagina:

Jubileumjaar Operatie Steenbreek van start

Het Operatie Steenbreek seizoen 2021 is van start! En dit seizoen is extra speciaal, want het is een jubileumjaar: vijf jaar Operatie Steenbreek in Den Haag. Helaas is het nog geen tijd voor een feestje, dat komt hopelijk nog!

Haal gratis planten bij Mens & Tuin

Maar het is wél tijd om stenen om te ruilen voor GRATIS planten! En dat kan weer bij Zorgkwekerij Mens & Tuin. Daar staat een container waar de tegels in kunnen en je krijgt direct biologisch gekweekte plantjes mee! Let op: kom je meer dan 50 stenen brengen? Neem dan vooraf even contact op met Mens & Tuin. Op de pagina van Operatie Steenbreek lees je alle voorwaarden.

Vergroenen in Hotspots

Naast straatacties door de hele stad gaan we dit jaar ook extra vergroenen in buurten die heel versteend zijn: onze hotspots. Dit zijn Scheveningen-Badplaats, Spoorwijk en Transvaal/Schilderswijk.

Met Operatie Steenbreek gaan we bijvoorbeeld geveltuintjes aanleggen om de buurt op te fleuren! Woon je in één van deze buurten en wil jij ook een geveltuintje? Of wil je meedenken en doen? Neem dan contact op met Edwin Cornelissen via operatiesteenbreek@duurzaamdenhaag.nl.

Van start met kleine acties

Vanwege de coronamaatregelen kunnen we geen grote openingsactie doen met Operatie Steenbreek. Gelukkig zijn er wel al een aantal bewonersinitiatieven (coronaproof) hun straat aan het vergroenen, waarbij Operatie Steenbreek gratis planten levert:

Oude Centrum Stadsnatuurweekend! Za 27 & zo 28 Maart. Verschillende organisaties werken dit weekend samen om nieuwe geveltuintjes te maken en oude geveltuintjes op te knappen. Zowel de groenbeheerder van het stadsdeel Centrum als Duurzaam Den Haag ondersteunen deze actie met planten.

Segbroek: Groene Boost. Groene bewoners en bewonersorganisaties in Segbroek werken samen met de gemeente, Voor Welzijn en Duurzaam Den Haag onder de naam Groene Boost. Meer groene initiatieven in de wijk opstarten en deze duurzaam verbinden met al bestaande, is het doel. Kijk voor alle activiteiten op de facebookpagina @DeGroeneBoost

Wil jij ook coronaproof een straatactie organiseren en gaan er meer dan 200 tegels uit? Check de site van Operatie Steenbreek of mail naar operatiesteenbreek@duurzaamdenhaag.nl

Operatie Steenbreek

Samen de verstening van de stad tegengaan, door tuinen, pleinen en straten groener te maken. Alle tuinen groen! Dàt is het motto van de landelijke campagne Operatie Steenbreek. En hoe meer, hoe beter natuurlijk. Via Operatie Steenbreek kunnen bewoners, bedrijven, scholen etc. hun tuin- en stoeptegels inleveren in ruil voor gratis planten. In Den Haag organiseert Stichting Duurzaam Den Haag sinds 2016 deze ‘operatie’. In al die jaren zijn er al ruim 110.000 stenen opgehaald!

Alle informatie over Operatie Steenbreek lees je via www.duurzaamdenhaag.nl/operatiesteenbreek

Meer blog

Met innovatieve oplossingen bespaar je thuis energie en kan je gasloos wonen

Met innovatieve oplossingen bespaar je thuis energie en kan je gasloos wonen

Er komen steeds meer nieuwe slimme oplossingen op de markt die je helpen om eenvoudig energie te...

Lees verder
De Van Swietenstraat is een echte koploper!

De Van Swietenstraat is een echte koploper!

In 2020 heeft Kopgroep2030 samen met de bewoners van de Van Swietenstraat het Energie uit de...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 17.30 uur.

Stuur een bericht