Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!
Aangemaakt op: 15 jun. 2019

Nieuwe Energie Bootcamp 15 juni: meer dan 120 kopjes koffie gefietst!

Het koken zonder aardgas trok veel bekijks.

Deel pagina:

Nieuwe Energie Bootcamp 15 juni: meer dan 120 kopjes koffie gefietst!

Er was weer een Nieuwe Energie Bootcamp! Zaterdag 15 juni stond de Bootcamp op het Heeswijkplein in Moerwijk. Van twaalf tot vijf kon je weer lekker los door fietsend je eigen smoothie te maken of energie voor een gekke foto bij elkaar te springen. (Gemist? Kom zaterdag 22 juni naar het Laakfestival op het Jonckbloetplein).

De bezoekers konden weer vijf stempels voor de stempelkaart verdienen. De smoothie-fietsen waren druk bezet, maar ook de koffie-fiets was populair. In totaal zijn er meer dan 120 kopjes koffie gezet door te fietsen! Natuurlijk waren koffie, bekers, melk en suiker duurzaam, met het A-label op het gebied van duurzaamheid.

De hele dag door werd er ook lekker gekookt. Met de wok op een inductiekookplaatje werden  makkelijk en snel hapjes bereid. Het koken zonder aardgas trok veel bekijks. Veel kinderen mochten zelf even meekoken, en bleken behoorlijk wat kooktalent te hebben. Jonge koks in de dop bleken bij de bootcamp ook meer te lusten dan verwacht; ‘Oh, thuis zou hij dat nooit eten’.


Veel van de bezoekende bewoners uit Moerwijk gaan al bewust om met energie. Soms omdat het voordelig is, of zoals een bezoeker zei; ‘Het scheelt gewoon geld’. Anderen doen het met andere beweegredenen, zoals een bezoekster die net haar kinderen op een smoothie-fiets had gezet; ‘Ik ben meer een dierenactivist. Maar om iets goeds te doen voor de dieren, moet je ook bewust met het milieu omgaan.’

Het Rad van Fortuin was een succes, maar de echt grote hit was de spring/dansvloer van Energy Floors. Als je hier hard genoeg op sprong, ontstond er genoeg energie voor een mooie (groeps)foto van de vloerspringers. Die foto konden de deelnemers met een volle stempelkaart inleveren in ruil voor een mooi deelnamecertificaat. Bezoekers die meededen aan de enquête, verdienden ook nog een led-lamp.

Bekijk hier alle data van de Nieuwe Energie Bootcamps.


Meer blog

Joris Wijsmuller nieuwe directeur-bestuurder Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Joris Wijsmuller nieuwe directeur-bestuurder Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Vertrekkend directeur Heleen Weening is heel blij met haar nieuwe opvolger

Lees verder
'Help mensen met hun problemen, dan komt duurzaamheid vanzelf'

'Help mensen met hun problemen, dan komt duurzaamheid vanzelf'

Voorlopers verduurzamen toch wel, die hoef je niet te helpen. De grote massa, daar gaat het om. Dat...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht