Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!
Aangemaakt op: 11 mei 2016

'Feestje in de natuur: picknicken met de kinderen in t bos'

Vier de natuur tijdens Fête de la Nature

Deel pagina:

'Feestje in de natuur: picknicken met de kinderen in t bos'

Geschreven door: Liane Lankreijer

Dit is het alweer het derde jaar voor het Fête de la Nature: 21 en 22 mei vieren we de natuur. De afgelopen twee jaar was ik als mede-organisator druk en racede ik op de fiets van de ene naar de andere natuuractiviteit. Dit jaar niet, dit jaar ga ik op 22 mei lekker rustig picknicken in Meijendel.

Ik ben één van die mensen die vanaf het allereerste uur enthousiast meedeed met het Fête de la Nature. Het idee is prachtig: iedereen die zin heeft organiseert een activiteit om de natuur te vieren. Een hele mooie manier om de natuur weer vrolijk en van onszelf te maken. Dus is er van alles leuks te doen op 21 en 22 mei dit jaar. In Den Haag kan je bijvoorbeeld naar 10 verschillende Natuurpodia waar je kan genieten van mooie muziek in combinatie met de natuur. Echt verdiepend en verbindend om bij te zijn: veel blije mensen en mooie muziek. Feest!

Maar na die ervaringen van vorig jaar, waarbij ik deels zelfs oppas voor de kinderen regelde omdat mama van alles ‘moest’ vroeg ik me af: wat is nou eigenlijk míjn feestje van de natuur? En als ik dan heel eerlijk ben, dan is dat gewoon in de natuur zijn met de kinderen. Dat 'zijn' bestaat vooral uit rondhangen, rondkijken, spelen met takken, en genieten. En dat duurt dan natuurlijk zo lang dat je ook wel moet picknicken. Meijendel is mijn favoriete plek. Hier ervaar ik echt die bijzondere verbinding met de natuur. Op de meeste plekken is het daar heerlijk rustig en kan ik gewoon lekker liggen en een miertje volgen met mijn ogen, de kinderen een tijdje voorlezen, kijken hoe een zonnestraal tussen de bomen door piept. Luisteren naar de nachtegalen. Elke keer is het weer anders. Soms spelen we met de magie van de bomen: allemaal een eigen karakter en soms zie je zelfs hun gezicht in de schors ;-).

Dus… dit jaar ben ik tijdens het Fête de la Nature aan het picknicken. In Meijendel. Met mijn gezin. En dan weet ik dat er ondertussen in heel Nederland nog duizenden mensen aan het picknicken zijn. Jij kan ook meedoen aan de Grote Natuurpicknick: meld je aan en ga lekker op je eigen plekje de natuur vieren. Ben jij iemand bent die houdt van feestjes met meer mensen en muziek: dan ben je helemaal welkom in het Zuiderpark of bij één van de andere Natuurpodia.

Wat is jouw favoriete feestje in de natuur? Deel je natuurervaring op Instagram, Facebook of Twitter met #FeteNL

Meer blog

Joris Wijsmuller nieuwe directeur-bestuurder Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Joris Wijsmuller nieuwe directeur-bestuurder Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Vertrekkend directeur Heleen Weening is heel blij met haar nieuwe opvolger

Lees verder
'Help mensen met hun problemen, dan komt duurzaamheid vanzelf'

'Help mensen met hun problemen, dan komt duurzaamheid vanzelf'

Voorlopers verduurzamen toch wel, die hoef je niet te helpen. De grote massa, daar gaat het om. Dat...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht