Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!
Aangemaakt op: 19 jan. 2017

Ledverlichting maakt van licht een beleving

Met de actie ‘Led op de Fred’ zijn inmiddels alle 33 lampen in zijn winkel vervangen door ledlampen.

Deel pagina:

Ledverlichting maakt van licht een beleving

Peter Kalkman is de eigenaar van Kalkman – specialist in kaas. Zijn winkel is te vinden op Frederik Hendriklaan 222. Met ‘Led op de Fred’ zijn inmiddels alle 33 lampen vervangen door ledlampen.

Waarom ben je overgegaan op ledverlichting?
De sfeer in de winkel is veel beter, het is beter voor de kaas en mijn rekening gaat omlaag. Heel mooi dus. Maar op de eerste plaats doe ik het voor de volgende generatie. Zodat er voor mijn kinderen van 6 en 10 ook nog iets moois is als ze groot zijn. Ik heb een zoon en een dochter, mijn eigen koningspaar. Daarom vind ik duurzaamheid op de eerste plaats belangrijk, voor hen. De sfeer en lagere rekening zijn mooi meegenomen.

Waarom nu?
Ik had me in 2011 al verdiept in de mogelijkheden van ledverlichting. Ik was toen mijn zaak aan het verbouwen en led was al in heel veel opzichten interessant. Helaas was er toen alleen nog maar ledverlichting in 1 kleur. We zijn een kaasspeciaalzaak, waar we met sfeer een beleving willen creëren. Klanten moeten hier met plezier binnenstappen. Led was toen geen optie, maar tegenwoordig kun je er alles mee. Ik moet zeggen, de ledverlichting bevalt me uitstekend. Onze producten komen veel beter uit en de sfeer is er heel erg op vooruit gegaan.

Wat is er veranderd?
Wij hadden natuurlijk heel veel licht in de winkel. Alsof we onder een zonnebank stonden. Al die lampen straalden heel veel warmte uit. En warmte is erg slecht voor kaas. Dus we hadden ook nog de airconditioner alle uren van de dag aanstaan om het hier koel te houden. Nou, reken maar uit; de energiekosten waren echt hoog. Ledverlichting wordt niet warm, dus dat gaat ons heel veel schelen in de portemonnee.

Heb je gekozen voor de leaseconstructie via VolGroen?
Ik heb het aanbod van VolGroen serieus overwogen. Ik zou dan direct beginnen met besparen op mijn energierekening, terwijl ik in fases mijn lampen afbetaal. Uiteindelijk heb ik besloten om alles zelf te betalen, zodat het in een keer geregeld is. Maar ik vind Volgroen wel een hele goede optie. Heel goed dat dit aangeboden wordt als onderdeel van de actie ‘Led op de Fred’. Ik vond het aanbod heel duidelijk, en ik kan me voorstellen dat het de drempel naar ledverlichting heel erg kan verlagen.

Aanrader voor andere winkeliers?
Het levert me heel veel sfeer en beleving op. Het brengt mijn energierekening omlaag, en ik ben duurzaam bezig. Dus ja, ik kan het iedereen aanraden. En ik kan niet in andermans portemonnee kijken, maar met die VolGroen-actie hoeft geld ook geen obstakel te zijn.  Ik kan wel zeggen dat ik erg tevreden ben met de ledverlichting. Ja, ik ben er heel blij mee.

Energy Guards organiseert samen met BuurtEnergie Statenkwartier (BES) de actie ‘Led op de Fred’.  Energy Guards is de schakel tussen alle verschillende partijen. Ze heeft daarvoor flink onderhandeld om mooie prijzen voor de ondernemer te krijgen. Energy Guards kan daardoor alle (nog te komen) deelnemers hoge kortingen bieden. Ook doet ze, desgewenst, de installatie van de ledverlichting.

Meer blog

Joris Wijsmuller nieuwe directeur-bestuurder Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Joris Wijsmuller nieuwe directeur-bestuurder Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Vertrekkend directeur Heleen Weening is heel blij met haar nieuwe opvolger

Lees verder
'Help mensen met hun problemen, dan komt duurzaamheid vanzelf'

'Help mensen met hun problemen, dan komt duurzaamheid vanzelf'

Voorlopers verduurzamen toch wel, die hoef je niet te helpen. De grote massa, daar gaat het om. Dat...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht