Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!
Aangemaakt op: 22 jun. 2019

Inductiekoken hot tijdens Nieuwe Energie Bootcamp in Laak

Ook de activiteit met de ligfiets was in trek. Bij deze activiteit zijn maar liefst 80 kopjes koffies gemaakt met beenkracht!

Deel pagina:

Inductiekoken hot tijdens Nieuwe Energie Bootcamp in Laak

Op een zonovergoten Jonckbloetplein stonden we zaterdag 22 juni met de Nieuwe Energie Bootcamp op het Laakfestival. Jong en oud kon hier de kracht van schone energie ervaren. Met in de hand de Nieuwe Energie Bootcamp doekaart konden bezoekers meedoen aan de vijf activiteiten die onder de tent te vinden waren. Daarnaast gingen medewerkers van Duurzaam Den Haag met bezoekers in gesprek over duurzaam leven en aardgasvrij wonen.

Inductiekoken hot

Een veel gestelde vraag die wij horen is: hoe moet dat met koken als ik van het aardgas moet? Daarom werd er ook de hele dag door lekker gekookt. Met de wok op een inductiekookplaatje werden  makkelijk en snel hapjes bereid. Het koken zonder aardgas trok veel bekijks.

Molenwijk, een buurt in Laak, is een van de wijken waar Duurzaam Den Haag samen met een team van enthousiaste bewoners een plan maakt om de wijk groen en aardgasvrij te maken. Ria Deurloo kookt al 25 jaar op inductie. ‘Ik ben niet anders gewend. Koken op inductie gaat prima!’

Fietsen, fietsen fietsen

Ook de activiteit met de ligfiets was in trek. Bij deze activiteit zijn maar liefst 80 kopjes koffies gemaakt met beenkracht! Bezoekers namen plaats op de ligfiets en al trappend wekte zij energie op voor een fairtrade bakkie pleur,. Daarnaast stond de Smoothiefiets. Al fietsend de energie opwekken voor een verse, gezonde Smootie. Er zijn wel 150 smoothies gedronken!

Green Battery

En er kwam niet alleen maar ‘groene stroom’ uit al die beenkracht. Alle overige stroom die we gebruikte tijdens de Bootcamp was ook groen! Deze werd namelijk geleverd door de Green Battery. Een groot, mobiel zonnepaneel dat ons direct voorzag van groene stroom.

Prijzen winnen

Als laatst konden bezoekers een draai geven aan het Rad van Fortuin. Hier gingen we in gesprek met bezoekers over energiebesparing: thuis kan je al met kleine daden, grote impact hebben! Maar liefst 70 mensen gingen naar huis met een energiebesparende prijs die ze thuis gelijk kunnen gebruiken, zoals een ledlamp.

Marie, bezoekster van het festival: ‘Ik probeer waar ik kan duurzaam te doen. Ik heb niet veel te besteden, dus de tips die ik hier heb gekregen vind ik ontzettend handig! Marie wordt door haar schoonzus, die onder andere een eigen moestuin heeft, gestimuleerd na te denken over duurzame keuzes. ‘Zo heb ik overal al ledlampen en probeer ik zuiniger met warm water om te gaan.’

De volgende Bootcamp is op zaterdag 14 september tijdens het Escampfestival aan het Winkelcentrum Leyweg.


Meer blog

'Maai mei niet' voor bloemen en bijen

'Maai mei niet' voor bloemen en bijen

Tijdens de hele maand mei laten we gezamenlijk het gazon groeien en maaien we minder om vlinders,...

Lees verder
Biodiversiteit in de stad: wat kun je zelf doen?

Biodiversiteit in de stad: wat kun je zelf doen?

De eerste lekkere dagen van het jaar zijn aangebroken. Dat betekent dat iedereen druk bezig is de...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht