Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!
Aangemaakt op: 31 jul. 2017

Haagse Krach Plekken: samen aan de slag om meer impact te maken

Duurzame initiatieven van bewoners en ondernemers verbinden rondom een concrete plek in de stad

Deel pagina:

Haagse Krach Plekken: samen aan de slag om meer impact te maken

We zijn dit jaar gestart met een nieuw project: Haagse Krach Plekken. Kort gezegd: het verbinden van duurzame initiatieven van bewoners en ondernemers rondom een concrete plek in de stad, zoals de Verademing, met als doel om op te schalen en meer impact te realiseren.  Een Haagse Krach plek is een concrete plek in de stad met rondom verschillende duurzame initiatieven van bewoners en ondernemers. Duurzaam Den Haag helpt Haagse Krach Plekken verder. Wij willen deze pekken namelijk zichtbaar(der) maken voor de gehele stad, maar deze plek ook versterken door de inititiatieven en bewoners te verbinden, met als doel meer mensen te betrekken en de duurzame impact te vergroten. Hadden er bijvoorbeeld eerst 5 mensen zonnepanelen panelen op hun dak? Wij willen dat de hele buurt overgaat op zonne-energie!

Wij hebben de volgende 5 Haagse Krach Plekken geïdentificeerd:

  1. De verademing (Regentessenkwartier)
  2. Zuiderpark
  3. Rondom Landgoed Ockenburgh
  4. Scheveningen 
  5. Binckhorst

De Verademing
Tussen de Loosduinseweg en de Newtonstraat, in het Energiekwartier, ligt het in 2004 geopende sport- en recreatiepark De Verademing. Het park ligt op het terrein waar vroeger de vuilverbranding stond. De Verademing is misschien wel de grootste (gedeeltelijk) openbare speelvoorziening in Den Haag met o.a voetbalvelden, jeu-de-boulesbanen, tennisvelden, een voetbalkooi en een manegebak met paardenstal. De vuilverbrandingsinstallatie is gesloopt, maar veel Hagenezen herinneren zich nog wel de vieze schoorsteenpijpen op het terrein en de stank die van de verbranding vandaan kwam. Het nieuwe park is dan ook voor iedereen een ‘verademing’.

Lees hier het stuk over De Verademing. Het interview met duurzame bewoner Piet Driest vind je hier, Piet kwam na de transitie van de buurt, in 2005, op de Gaslaan wonen en heeft sindsdien veel geïnvesteerd in het park, zijn huis en de buurt. Het interview met Sarah Remmers is hier te vinden. Sarah bedacht samen met een buurvrouw een aantal ideeën voor een groene straat.

Bewoners- of ondernemersinitiatieven gezocht
Ben of ken jij een bewoners- of ondernemersinitiatief rondom een van deze Haagse Krach Plekken? Zoek je ondersteuning of wil je meer weten? Of weet jij ook een energieke plek in Den Haag waar al meerdere duurzame initiatieven van ondernemers of bewoners zichtbaar duurzaam bezig zijn? Laat het ons weten! Stuur een mailtje met meer informatie hierover naar Charlotte Bos (charlotte@duurzaamdenhaag.nl) met communicatieadviseur Rosalie Ruardy (rosalie@duurzaamdenhaag.nl) in de cc. 

Wat biedt Duurzaam Den Haag als ondersteuning rondom een Haagse Krach Plek?
Wij zetten jouw initiatief in de picture en helpen je verder! Het team van Duurzaam Den Haag gaat samen met de initiatieven rondom de plek aan de slag om (nog) meer impact te maken en op te schalen. Denk bijvoorbeeld aan projectmanagement, kennis en ervaring delen, het zichtbaar maken van resultaten via de eigen en DDH-communicatiemiddelen en het verbinden met andere initiatieven en communities. Wij hebben daarvoor ondersteuning van DDH-projectleiders en communicatieadviseurs (uren en een budget) per Haagse Krach Plek beschikbaar. 

Mail ons
Weet jij ook een energieke plek in Den Haag waar al meerdere duurzame initiatieven van ondernemers of bewoners zichtbaar duurzaam bezig zijn? Stuur een mailtje met meer informatie hierover naar Charlotte Bos (charlotte@duurzaamdenhaag.nl) met communicatieadviseur Rosalie Ruardy (rosalie@duurzaamdenhaag.nl) in de cc. 

Meer blog

Joris Wijsmuller nieuwe directeur-bestuurder Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Joris Wijsmuller nieuwe directeur-bestuurder Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Vertrekkend directeur Heleen Weening is heel blij met haar nieuwe opvolger

Lees verder
'Help mensen met hun problemen, dan komt duurzaamheid vanzelf'

'Help mensen met hun problemen, dan komt duurzaamheid vanzelf'

Voorlopers verduurzamen toch wel, die hoef je niet te helpen. De grote massa, daar gaat het om. Dat...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht