Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Haagse Krach met de Hofpas!

De Hofpas is een middel om lokale ondernemers te stimuleren. DDH is een samenwerking aangegaan om de buurtleden van diverse buurtteams zo te bedanken.

Deel pagina:

Haagse Krach met de Hofpas!

Een aantal bewoners uit Koningsplein e.o., Moerwijk-Oost en Molenwijk/Puntpark werkt sinds vorig jaar samen met Duurzaam Den Haag (DDH) aan een plan om hun buurt aardgasvrij en groen te maken. Om de leden van deze drie buurtteams te belonen voor hun enthousiaste en vrijwillige inzet, is DDH een samenwerking aangegaan met coöperatie De Hofpas. 

Samenwerking met de Hofpas

Een buurtplan maken voor een aardgasvrije en groene buurt, dat voldoet aan de eigen wensen van de buurt, zoals betaalbare energie, nieuwe banen, versterking van de lokale economie en een mooie, gezonde en veilige leefomgeving. Samen met bewoners, in een zogenaamd Buurtteam uit Konings- en Regentesseplein e.o., Moerwijk-Oost en Molenwijk, inclusief puntpark zijn wij momenteel druk bezig zo’n buurtplan te maken.

Omdat DDH vindt dat de buurtteams veel toegevoegde waarde leveren krijgen de deelnemende bewoners de Hofpas. Met deze pas sparen zij punten, die bij lokale ondernemers uitgeven kunnen worden. Het verduurzamen van de stad heeft ook te maken met het stimuleren van de lokale economie. Win-win dus!

‘De Hofpas en DDH hebben dezelfde idealen: geloof in mensen en lokale kracht! De Hofpas zet zich in voor de mensen in Den Haag en versterkt de relaties van bewoners en ondernemers in de buurt. Met onze samenwerking stimuleert en ondersteunen wij de Haagse Krach beweging van mensen die duurzaam aan de slag zijn en willen.‘
Heleen Weening, directeur Duurzaam Den Haag

De Hofpas?

Liever lokaal is de slogan van de Hofpas. Maar wat verstaan we daar nu precies onder? Lokaal verkocht, lokaal geproduceerd of misschien toch nog iets anders? De Hofpas en DDH willen graag een bijdrage leveren aan de lokale economie. Aan sterke, leuke en gezellige buurten met een goed en divers aanbod.

Lokale winkeliers die garant staan voor persoonlijke service, kwaliteit en advies bieden je dit extra voordeel. Je kunt vaker in de buurt voordelig boodschappen doen. Zo ontstaat er meer binding, plezier en gezelligheid in de wijk!

Nieuwe Energie Groen in de Buurt

Benieuwd hoe wij samen met de buurtteams werken aan een aardgasvrij en groener Den Haag? Klik dan meteen door!

Meer blog

Alles wat je wilt weten over een groen dak in Den Haag

Alles wat je wilt weten over een groen dak in Den Haag

De veelgestelde vragen over een groendak

Lees verder
Bewoners ontvangen hun gratis boom!

Bewoners ontvangen hun gratis boom!

Hagenaars vertellen over hun gratis boom!

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 17.30 uur.

Stuur een bericht