Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Fokker Terminal en HCC Groen-Geel “Klimaatvriendelijke organisatie”

Door de bijdrage in het Klimaatfonds van de Fokker Terminal kan de Haagsche Country Club maatregelen treffen om de CO2-uitstoot terug te dringen.

Deel pagina:

Fokker Terminal en HCC Groen-Geel “Klimaatvriendelijke organisatie”

Tom Verhaar, directeur Fokker Terminal, en Maarten van Hasselt, voorzitter van de Haagsche Countryclub Groen-Geel ontvingen maandag 18 november het bordje voor “Klimaatvriendelijke organisatie” uit handen van directeur, Heleen Weening van het Klimaatfonds/Duurzaam Den Haag. 

Evenementen zijn over het algemeen erg milieubelastend. Er wordt een aanzienlijke hoeveelheid stroom, gas en drinkwater verbruikt en wordt er veel afval geproduceerd. De Fokker Terminal is al jaren bezig om het energiegebruik en de daarmee gepaarde CO2-uitstoot terug te dringen en is sinds medio 2019 een CO2-neutrale locatie. Bezoekers en leveranciers zorgen ook nog eens voor een flinke CO2-voetafdruk onder andere door het consumeren van eten en drinken en transport en materiaalgebruik. Daarvoor hebben we samen met een aantal partners op het gebied van duurzaam ondernemen een pakket met doelstellingen en maatregelen samengesteld die ervoor zorgen dat er op jouw evenement een substantiële bijdrage geleverd wordt aan de vermindering van milieubelasting. Dat doen we door te kijken naar: materiaalgebruik en -recycling, watercompensatie en afvalverwerking.

De congreslocatie is één van de eerste grote congreslocaties in Nederland is die CO2-neutraal is. Fokker Terminal compenseert haar CO2 door middel van een bijdrage aan het Klimaatfonds Den Haag. De congreslocatie ondersteunt hiermee de financiering van energiemaatregelen die genomen worden bij sport accommodaties.

Met een bijdrage van het Klimaatfonds, verdubbeld door Fonds1818, zijn traditionele lampen rond de hockeyvelden vervangen door led-lampen.

Meer blog

Buurtcentrum Trefpunt Laakhage in Molenwijk wordt duurzaam voorbeeld in de wijk

Buurtcentrum Trefpunt Laakhage in Molenwijk wordt duurzaam voorbeeld in de wijk

Dankzij de inzet van bestuur van Trefpunt Laakhage, gemeente Den Haag, het buurtteam Energierijk...

Lees verder
Wijkavonden Energie Besparen in Molenwijk druk bezocht

Wijkavonden Energie Besparen in Molenwijk druk bezocht

Dat het thema leeft in de wijk blijkt wel uit het groot aantal mensen dat de informatieavond...

Lees verder