Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Eerste Hulp bij Duurzaamheid-spreekuur in buurtwinkel Wij Weimar

Deel pagina:

Eerste Hulp bij Duurzaamheid-spreekuur in buurtwinkel Wij Weimar

Binnenkort zijn de Eerste Hulp Bij Duurzaamheid-spreekuren ook te bezoeken in stadsdeel Segbroek. Bewoners kunnen met hun vragen terecht bij buurtwinkel ‘Wij Weimar’ aan de Noorderbeekdwarsstraat 218. Deze buurtwinkel heeft de initiatiefgroep van bewoners “Wij Weimar” met steun van het Stadsdeel Segbroek ingericht en Duurzaam Den Haag is een van de gebruikers.

Met het project Nieuwe Energie en Groen in de Buurt gaan we samen met bewoners drie buurten energieneutraal maken en laten draaien op schone energie: Koningsplein en omgeving, Moerwijk-Oost en Molenwijk. In september gingen we van start met twee spreekuren in Activiteitencentrum Team Heeswijk (Moerwijk-Oost) en Trefpunt Laakhage (Molenwijk). Binnenkort wordt ook de derde buurt voorzien van een eigen duurzaamheid-spreekuur. Met de opening van de vrije inloopspreekuren in de drie buurten willen we nog meer aansluiten op het dagelijks leven van de bewoners en de vragen die hen bezighouden. 

'Wij verlangen naar de beweging van onder af. ‘Wij Weimar’ is een fantastisch voorbeeld, van en met elkaar, bewoners en ondernemers.'
Heleen Weening, directeur Duurzaam Den Haag

Wij Weimar buurtwinkel voor groene organisaties
De initiatiefgroep van bewoners “Wij Weimar” heeft met steun van het Stadsdeel Segbroek in het pand Noorderbeekdwarsstraat 218/hoek Weimarstraat een buurtwinkel ingericht. Groene organisaties als Duurzaam Den Haag en de Groene Regentes, de buurtkrant KonkreetNieuws, het Circus en alle mogelijke andere buurtgroepen die zich melden kunnen tegen kostenvergoeding van dit pand gebruik gaan maken voor hun vergaderingen, of het voorbereiden en uitvoeren van buurtacties.


Openingstijden en locaties
Binnenkort maken we de openingstijden van het inloopspreekuur in buurtwinkel Wij Weimar bekend. De spreekuren in Trefpunt Laakhage en Activiteitencentrum Team Heeswijk kunnen iedere woensdag bezocht worden tussen 13.00 en 16.00 uur. Meer informatie over de EHBD-spreekuren en het Duurzaam Den Haag loket vind je hier

Meer blog

Dit groentje koos voor groene stroom

Dit groentje koos voor groene stroom

Iedere jaar geef ik mijzelf een paar nieuwe groene doelen. Bovenaan mijn lijstje stond overstappen...

Lees verder
Het bewonersinitiatief in Ypenburg “In 2025 is ons warmtenet CO2-neutraal”

Het bewonersinitiatief in Ypenburg “In 2025 is ons warmtenet CO2-neutraal”

In Ypenburg maakt het bewonersinitiatief HWY grote stappen. Wat ze doen voor hun wijk lees je in dit...

Lees verder