Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Duurzaam Den Haag en partners slaan handen in een voor een klimaatkrachtige regio

​Met het project Operatie Streenbreek​ gaat Duurzaam Den Haag samen met inwoners van Den Haag de verstening van de stad tegen.

Deel pagina:

Duurzaam Den Haag en partners slaan handen in een voor een klimaatkrachtige regio

Samen met 40 partners gaat Duurzaam Den Haag aan de slag om de regio Delfland klimaatbestendig te maken. Tijdens de conferentie Klimaatadoptatie in het Cars Jeans Stadion , ondertekende directeur Heleen Weening vandaag de partnerverklaring Klimaatkrachtig Delfland.  Weening: ‘Samen gaan we aan de slag om ervoor te zorgen dat we in Den Haag en omstreken droge voeten houden en dat we het in de stad koel houden, ondanks extremer weer.’

Klimaatkrachtig Delfland is een initiatief van het Hoogheemraadschap van Delfland. Het netwerk verbindt partijen, initiatieven en projecten en wisselt kennis en kunde uit. Daarnaast toont het inspirerende en bewezen voorbeeldmaatregelen. Zo is het voor iedereen mogelijk om aan de slag te gaan.

Operatie Steenbreek

Met het project Operatie Streenbreek gaat Duurzaam Den Haag samen met inwoners van Den Haag de verstening van de stad tegen. We informeren over groene tuinen en de winst voor mens en dier in een groene stad. Daarnaast kunnen inwoners stenen inruilen voor gratis planten!

Inspirerende voorbeelden

In Den Haag zijn er al veel inspirerende voorbeelden te vinden van bewoners die hun omgeving groen en klimaatbestendig hebben gemaakt: de tuin in Molenwijk van Stadsboer Elemam Musa, de groene daktuin van Thierry en Eva in het centrum of het vernieuwde, groene schoolplein van OBS Het Startpunt in de Schilderswijk.

Aanpassen is hard nodig

Door het veranderende klimaat krijgen we steeds vaker te maken met extreem weer, zoals hoosbuien of extreme droogte. Door de vele stenen in de stad kan het vele water niet weglopen en loopt de temperatuur in de zomer hoger op dan in een groen gebied. Kleine maatregelen zoals meer planten, een groen dak of een grindstrook in je tuin zorgen al voor betere waterberging en minder snel stijgende temperaturen in de zomer. Daarnaast zie je veel meer vlinders, vogels en andere dieren! 

Wil je meer weten over Klimaatkrachtig Delfland, of ook partner worden? Ga naar http://www.klimaatkrachtig.nl/

Meer blog

De Van Swietenstraat is een echte koploper!

De Van Swietenstraat is een echte koploper!

In 2020 heeft Kopgroep2030 samen met de bewoners van de Van Swietenstraat het Energie uit de...

Lees verder
Jos en zijn buren hebben 22 daken vergroend

Jos en zijn buren hebben 22 daken vergroend

Jos heeft met zijn buren samen van wel 22 daken een groen dak gemaakt! Hij vertelt hoe ze dat...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 17.30 uur.

Stuur een bericht