Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!
Aangemaakt op: 29 nov. 2018

Duurzaam Den Haag en partners slaan handen in een voor een klimaatkrachtige regio

​Met het project Operatie Streenbreek​ gaat Duurzaam Den Haag samen met inwoners van Den Haag de verstening van de stad tegen.

Deel pagina:

Duurzaam Den Haag en partners slaan handen in een voor een klimaatkrachtige regio

Samen met 40 partners gaat Duurzaam Den Haag aan de slag om de regio Delfland klimaatbestendig te maken. Tijdens de conferentie Klimaatadoptatie in het Cars Jeans Stadion , ondertekende directeur Heleen Weening vandaag de partnerverklaring Klimaatkrachtig Delfland. Weening: ‘Samen gaan we aan de slag om ervoor te zorgen dat we in Den Haag en omstreken droge voeten houden en dat we het in de stad koel houden, ondanks extremer weer.’

Klimaatkrachtig Delfland is een initiatief van het Hoogheemraadschap van Delfland. Het netwerk verbindt partijen, initiatieven en projecten en wisselt kennis en kunde uit. Daarnaast toont het inspirerende en bewezen voorbeeldmaatregelen. Zo is het voor iedereen mogelijk om aan de slag te gaan.

Operatie Steenbreek

Met het project Operatie Streenbreek gaat Duurzaam Den Haag samen met inwoners van Den Haag de verstening van de stad tegen. We informeren over groene tuinen en de winst voor mens en dier in een groene stad. Daarnaast kunnen inwoners stenen inruilen voor gratis planten!

Aanpassen is hard nodig

Door het veranderende klimaat krijgen we steeds vaker te maken met extreem weer, zoals hoosbuien of extreme droogte. Door de vele stenen in de stad kan het vele water niet weglopen en loopt de temperatuur in de zomer hoger op dan in een groen gebied. Kleine maatregelen zoals meer planten, een groen dak of een grindstrook in je tuin zorgen al voor betere waterberging en minder snel stijgende temperaturen in de zomer. Daarnaast zie je veel meer vlinders, vogels en andere dieren!

Wil je meer weten over Klimaatkrachtig Delfland, of ook partner worden? Ga naar http://www.klimaatkrachtig.nl/.

Meer blog

'Maai mei niet' voor bloemen en bijen

'Maai mei niet' voor bloemen en bijen

Tijdens de hele maand mei laten we gezamenlijk het gazon groeien en maaien we minder om vlinders,...

Lees verder
Biodiversiteit in de stad: wat kun je zelf doen?

Biodiversiteit in de stad: wat kun je zelf doen?

De eerste lekkere dagen van het jaar zijn aangebroken. Dat betekent dat iedereen druk bezig is de...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht