Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!
Aangemaakt op: 6 aug. 2019

Duurzaam dagje uit in Den Haag

Je hoeft niet ver te gaan om een leuke dag te hebben deze vakantie. Naast leuk zijn al deze tips ook hartstikke duurzaam!

Deel pagina:

Duurzaam dagje uit in Den Haag

Ochtend in de stad

Begin jouw duurzaam dagje uit in het Zeeheldenkwartier bij Hortus voor een ontbijtje. Ze gebruiken zoveel mogelijk lokale en duurzaam geproduceerde producten als ingrediënten. Daarnaast is het menu volledig vegetarisch! Maar let op: maandag en dinsdags gesloten.

Reshare store
Spring op je fiets en rijd in nog geen 10 minuten naar de Reshare store. Hier shop je een nieuwe tweedehands en/of vintage outfit bij elkaar. Heb je zelf nog kleren over die je niet meer draagt, lever ze in! Van al het ingeleverde textiel wordt er gekeken wat er nog mee gedaan kan worden. Ook als het niet meer draagbaar is zorgen ze ervoor dat het op een andere manier wordt hergebruikt of gerecycled. Er zijn nog veel meer tweedehands winkels te vinden in de stad, zoek ze eens op!

Middag aan het strand

Is het al tijd voor lunch? FOAM is een heerlijke plek (met tuin!) waar ze vers, biologisch en veganistisch eten en drinken serveren. Klinkt veganistisch voor jou als een stap te ver? Bekijk de kaart eens! Ze hebben pannenkoekjes, tosti’s, soepen en nog veel meer. Oftewel iedereen kan hier wat lekkers te eten vinden. 

The Shore
Wat is er leuker dan in de zomer naar het strand! Vanaf FOAM ben je met een kwartiertje fiesten bij de zee. In plaats van alleen te chillen bij een strandtent of op je handdoekje kan je ook wat actief gaan doen. Of je nou een ervaren surfer bent of niet, bij The Shore kan je terecht. Je kan er surfles krijgen en alle benodigdheden zijn te huur. Ook hebben ze alles in huis om te suppen en te longboarden. Daarna kan je er nog even een hapje en een drankje doen, na al die inspanning. Een tijdje terug hadden we een gesprek met de initiatiefnemers van The Shore, dat lees je hier

TrashUre Hunt
Heb je nog energie over of is dat surfen, suppen of longboarden niks voor jou? Er worden regelmatig acties gehouden om het strand op te ruimen. Dankzij TrashUre Hunt wordt het zwerfafval van de strandgasten opgeruimd zodat het niet in zee komt. Het doel is om mensen bewust te maken van het zwerfafvalprobleem en tegelijkertijd te motiveren er iets aan te doen. Er zijn regelmatig georganiseerde momenten waarop ze de strijd tegen het afval aangaan, kijk op hun site of ga zelf aan de slag.

Avondje cultuur 

Tijd om een hapje te eten met zicht op zee. In Scheveningen vind je Buena vista beachclub die lekker duurzaam bezig is. In 2013 waren ze de meest duurzame strandtent van Nederland en elk seizoen opnieuw denken ze na over duurzaamheid. Ook de menukaart wordt met zorg samengesteld, zoveel mogelijk streekgebonden en biologisch. Iets verder weg, maar met een mooie fietsroute door duinen, kom je bij Suiderstrand in Kijkduin. Ze kopen zoveel mogelijk producten van de lokale leverancier. Je vindt hier ook geen plastic beker of rietjes meer, alleen nog van karton. Ook niet onbelangrijk is de uitgebreide menukaart met voor ieder wat wils. 

Zeeheldentheater
Sluit de dag af in het Zeeheldentheater, check wel eerst even de agenda! Regelmatig zijn er in dit duurzame theater leuke voorstellingen te vinden. In het gebouw zijn veel maatregelen genomen om te verduurzamen, zo is er onder andere ledverlichting, een groen dak en wordt er gebruik gemaakt van warmte-terugwininstallaties. Dus geniet maar een beetje extra van de voorstelling, wetende dat je een duurzame keus maakt.

Zo zie je maar dat er genoeg duurzame opties zijn in Den Haag! Dus wie neem jij mee een dagje uit?

 

Meer blog

Joris Wijsmuller nieuwe directeur-bestuurder Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Joris Wijsmuller nieuwe directeur-bestuurder Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Vertrekkend directeur Heleen Weening is heel blij met haar nieuwe opvolger

Lees verder
'Help mensen met hun problemen, dan komt duurzaamheid vanzelf'

'Help mensen met hun problemen, dan komt duurzaamheid vanzelf'

Voorlopers verduurzamen toch wel, die hoef je niet te helpen. De grote massa, daar gaat het om. Dat...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht