Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Dit zijn de vijf leukste duurzame dingen die jij kosteloos kunt lenen!

Bij Duurzaam Den Haag en andere partners bieden we tal van leuke duurzame materialen aan om te lenen.

Deel pagina:

Dit zijn de vijf leukste duurzame dingen die jij kosteloos kunt lenen!

Check hier om te zien hoe bij wie je deze materialen, en meer, kunt lenen!

1. Inductie kooksetje

Voor een vegetarische burger of een lekkere tajine draai jij je hand zeker niet om. Maar als je straks niet meer op gas gaat koken, wat moet je dan? Keramisch, elektrisch, op de barbecue of met een campingstelletje? Allemaal niet erg praktisch natuurlijk. Gelukkig is de keuze snel gemaakt, want koken op inductie wordt steeds beter en gemakkelijker. Het voordeel van inductie is dat de pan zelf hitte opwekt door middel van een magnetisch veld. Water kookt in razendsnel tempo en als er een pannetje overkookt, koekt er niks aan op de plaat.

We snappen dat het toch wel fijn is om koken op inductie eerst even uit te proberen. Daarom kun je bij Duurzaam Den Haag vier weken lang een inductiekooksetje lenen. Deze set bestaat uit een kookplaatje, een kookpan en twee koekenpannen of een wok en een handleiding.

Het kookplaatje in actie

2. Meetinstrumenten voor energieke scholen (Via NME)

Dit pakket wordt aangeboden door Natuur- en Milieueducatie. Met de inhoud van dit lespakket gaat de klas als een ware detective op onderzoek uit. Leerlingen gaan in teams op hun school met meetapparatuur aan de slag om te kijken hoe ze hun schoolgebouw kunnen verbeteren op het gebied van schone energie en het verlagen van de energie-uitstoot. In het pakket vindt je een CO2-meter, energie-verbruiksmeter, Lux-meter, decibelmeter, rolmaat en thermometer. De meterbox wordt ingezet bij het lespakket Energieke scholen.

Deze campagne is special voor basisscholen waarbij gericht wordt op concrete maatregelen, bewustwording en gedragsverandering. Het pakket is opgebouwd uit verschillende modules en elke school mag het programma uitvoeren op hun manier. Dat is wel weer zo fijn!

Denk jij dat jouw school of de school van jouw kind/nichtje/buurmeisje wel een beetje energie kan gebruiken na deze lange tijd van thuis zitten? Klik dan hier!

3. Expeditie Schone Energie

Keessie Krach wil van het gas af, maar hij heeft jouw hulp daar hard bij nodig. Tijdens het spel Expeditie Schone Energie gaan spelers aan de slag om Keessie te helpen door zo snel mogelijk vragen te beantwoorden en uitdagingen op te lossen. De spelers leren wat van het gas af gaan betekent en komen na het spel te weten welke groene kampioen er in hen schuilt. Misschien ben je een Charismatische Kampioen, of juist een Experimenterende Kampioen.  Na het spelen kom je erachter wat je verder kunt doen als groene kampioen in jouw omgeving en ontvangen de spelers een duurzaam prijsje die ze thuis toe kunnen passen. 

Het spel Expeditie Schone Energie is ideaal voor kleine bijeenkomsten en evenementen.

Daarnaast is er een online versie ontwikkeld welke binnenkort online komt!

4. Duurzame Rad van Fortuin

Wie vindt het nou niet leuk om naar huis te gaan met een prijs. Gelukkig valt bijna iedereen die meedoet met het Duurzame Rad van Fortuin in de prijzen. Als jij een draai aan het rad geeft, maak je veel kans op duurzame prijsjes die je meteen thuis kunt gebruiken. Van een waterbesparende douchekop tot radiatorfolie, bij het Duurzame Rad van Fortuin hebben we het allemaal. En nadat je jouw prijsje mee naar huis hebt genomen kom je meteen een tweede keer als winnaar uit de bus, want je bespaart direct geld op je energierekening. Win Win!

Het Duurzame Rad van Fortuin is een onderdeel van de Haagse Krach Karavaan en geschikt voor evenementen en grotere bijeenkomsten, zowel binnen als buiten. Tijdens het spelen hebben we een moment om met de deelnemer in gesprek te gaan over energiebesparende maatregelen.

5. Morgenland de film (niet via DDH te leen)

Een film lenen... Dat doen we al jaren niet meer, toch? Dat klopt, maar deze film is geen fysieke dvd die je bij de videotheek huurt. Bij deze online film krijg je een hoop uitleg en lesmateriaal. De film Morgenland is een animatiefilm van 12 minuten die op een duidelijke manier uitlegt wat de energietransitie betekent voor ons land. Want de veranderingen gaan soms snel en hebben ook veel impact op ons dagelijks leven. De film is gemaakt met een zo breed mogelijke doelgroep in het achterhoofd. Dus opleidingsniveau, leeftijd of achtergrond maken helemaal niks uit. 

Via de site van Morgenland de film kun je allerlei lesmaterialen downloaden en gebruiken. En ook deze lesmaterialen variëren van het basisonderwijs van je nichtje tot het professionele niveau van je werkende buurvrouw.  

Meer blog

Met innovatieve oplossingen bespaar je thuis energie en kan je gasloos wonen

Met innovatieve oplossingen bespaar je thuis energie en kan je gasloos wonen

Er komen steeds meer nieuwe slimme oplossingen op de markt die je helpen om eenvoudig energie te...

Lees verder
De Van Swietenstraat is een echte koploper!

De Van Swietenstraat is een echte koploper!

In 2020 heeft Kopgroep2030 samen met de bewoners van de Van Swietenstraat het Energie uit de...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 17.30 uur.

Stuur een bericht